Читај ми!

Ковачевић и Петрић пред Италију: На нама је да покажемо квалитет

Одбојкаши Србије верују да могу да савладају Италију у полуфиналу Европског првенсвтва (субота 21.00, РТС1), иако су свесни да их очекује тежак задатак.

Италијани су током турнира изгубили само два сета и налазе се у фантастичној фотрми, док Србија брани титулу шампиона, освојену пре две године.

"Италијанска репрезентација је подмлађена, играо сам против доста њихових играча, а по квалитету се издвајају Ђанели и Микелето", изјавио је српски одбојкаш Урош Ковачевић уочи полуфиналног меча против Италије.

"Знамо шта нас чека, а на нама је да покажемо да смо квалитетнији", истиче Ковачевић.

Капитен Немања Петрић сматра да су Италијани на Европско првенство дошли са новом енергијом, након што на Олимпијским играма нису остварили жељени резултат, елиминисани су у четвртфиналу.

"Сада су још мотивисанији да на Европском првенству узму медаљу. Заслужено су у полуфиналу, имају јако доброг дизача Ђанелија, млади играчи су се феноменално уклопили. Очекује нас јако тешка утакмица, али ми смо актуелни европски шампиони и имамо снаге да одговоримо на било који изазов", рекао је Петрић.

Утакмица између одбојкаша Србије и Италије игра се у суботу од 21 сат у Катовицама, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

У првом полуфиналу, од 17.30 састају се домаћин Пољска и Словенија.   

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво