Читај ми!

Епска борба, величанствен преокрет и победа Србије за пласман у финале

Одбојкашице Србије савладале су Турску са 3:1 по сетовима 32:34, 28:26, 25:23, 25:13 и пласирале се у финале Европског првенства. Противник у финалу биће репрезентација Италије која је савладала Холандију са 3:1 (25:19, 25:17, 16:25, 25:18), после 110 минута игре. Финале је на програму у суботу од 20.00 часова уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Сјајан меч, који је оправдао епитет финала пре финала. Обе екипе максимално мотивисане, а то је резултовало великом борбом, сјајним потезима, блоковима, ас сервисима, преокретима и свему ономе што одбојку чини величанственом.

Публика у "Штарк арени" је уживала бодрила наше девојке и заједно са њима стрепела и радовала се.

Беспоштедна борба, сетови који су играни на разлику, довољно говоре о изједначености две екипе. Ипак, пролаз у финале је могла да обезбеди само једна екипа а то је била - Србија.

Противнице су боље ушле у меч, стекле предност, наше су одговориле, преокренуле. Поново су Туркиње појачале. Ипак, ушло се у неизвестан финиш.

Обе екипе су имале сет лопте, а на крају су противнице успеле да искористе своју и после правог маратона добиле први сет са 34:32.

Слична слика и у другом сету. Овог пута наше су имале константну предност ипак у финишу противнице су успеле да преокрену. Уследио је нови преокрет наше селекције.

Ипак и овај сет је игран на разлику, а наше девојке су изашле као победнице - 28:26.

Наставак је донео још жешћу борбу. Предаја није била опција. Наше одбојкашице су имале и четири поена предности, али се у финиш ушло при нерешеном резултату - 19:19.

Међутим, наше девојке успевају да реализују своје нападе и освоје сет - 25:23.

Онда је уследио четврти сет и права рапсодија у игри наше селекције. Све је функционисало фантастично - пријем, напад, сервис и Србија стиже до великих 13:5.

Наше девојке су наставиле у истом ритму и на средини сета имале дупло више освојених поена од противница 16:8.

Одбојкашице Србије су потом одличном игром рутински привеле сет и меч крају - 25:13 у четвртом сету.

Овако је протекао меч. 

Одбојкашице Србије у финале Европског првенства састају се са селекцијом Италије победницама из другог полуфиналног дуела са тимом Холандије.

Италијанке су вечерас у другом полуфиналу салавладале Холандију 3:1 (25:19, 25:17, 16:25, 25:18), после 110 минута игре.

Финале је на програму у суботу од 20 сати (РТС1), док ће од 17 сати Турска и Холандија играти за бронзу.
 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво