Читај ми!

Кубанац из Пољске терорисао сервисом, пораз Србије у Лиги нација

Одбојкашка репрезентација Србије доживела је први пораз у овогодишњој Лиги нација, пошто је изгубила од селекције Пољске, резултатом 26:24, 25:19, 21:25, 25:15 Србија у Риминију није успела да понови игру од пре неколико дана против Словеније и изгубила је од светског шампиона из 2018. године.

"Орлови" су сада на 1-1, док Пољаци имају максималан учинак, баш као и Русија, Француска и Јапан.

Можда и одлучујући тренуци за читав меч одиграли су се у финишу првог сета, када су Пољаци успели да у неизвесној завршници ишчупају тај део игре и поведу 1-0.

Као да су тада српски репрезентативци осетили већи притисак јер је почетком другог сета ривал почео серијом 4:0 и ту предност сачувао до краја.

"Орлови" су успели да парирају једино у трећем сету и тада преокрену, искористивши пад концентрације момака у црвеним дресовима, па су смањили на 2-1.

Ипак, када се очекивало да додатно нападу ривала, десило се потпуно супротно. Пољаци су доминантно отворили четврти део игре, повели са огромних 9:1 и тада је постало јасно да је пораз неминован.

Изабраници Бобе Ковача имали су великих проблема са сервисом противничке екипе, која је направила чак 16 асова на овој утакмици. Вилфредо Леон, натурализовани Кубанац који игра за Пољску, терорисао је наш пријем од тих 15 уписао невероватних 13 ас удараца.

Управо је он био најефикаснији са 26 поена, док су се код победника истакли још Камил Семијук са 16 поена, односно Бартош Курек и Јакуб Кочановски са по 12.

У нашем саставу најбољи су били Марко Подрашчанин и Марко Ивовић који су дуел завршили са по 16 поена.

Обе екипе следеће утакмице играју већ у недељу – Србија се састаје са Италијом, док Пољску очекује Словенија.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво