Нови случајеви коронавируса међу одбојкашима

Српски одбојкаш Марко Подрашчанин и помоћни тренер репрезентације Игор Жакић заражени су коронавирусом, а своје резултате чекају још Срећко Лисинац и Дражен Лубурић, потврђено је за РТС. Селектор Слободан Ковач потврдио је да су у одбојкашкој репрезентацији потврђена још два случаја, због чега су прекинути тренинзи у дворани.

После Александра Атанасијевића, који је према речима селектора заражен у Београду, коронавирус је погодио одбојкаше који су до ове недеље тренирали на Бањици.

Атанасијевић није био позван у репрезентацију због операције колена и посетио је саиграче у понедељак, а у среду је потврђено да је заражен.

"Атанасијевић је вероватно негде у Београду покупио вирус и, када је објављено да је заражен, ми смо се сви поново тестирали, иако смо то учинили пре почетка припрема. Услов је био негативан тест да би почели припреме. Тада су потврђена два случаја, код Марка Подрашчанина и мог помоћника Игора Жакића", потврдио је Ковач за РТС.

Он је истакао да се сумња још на Лисинца и Лубурића, који чекају на резултате.

"Чекамо резултате за Лубурића и Лисинца. Сви играчи се осећају добро, имали су благу температуру, али ништа озбиљно", додао је Ковач.

Селектор одбојкаша потврдио је да је национални тим прекинуо тренинге у СЦ Бањица и да сада тренира по посебном програму у хотелу.

"Морали смо да обуставимо тренинге у дворани и сада радимо у хотелу. У хотелу су нам изашли у сусрет и направили импровизовану теретану. Тренирамо у мањим групама, ситуација је поприлично незгодна јер многи играчи имају обавезе и према својим клубовима", закључио је Ковач за РТС.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво