Одбојкаши из Великог Градишта укупни победници СИМ

Одбојкаши из Великог Градишта крунисани су титулом укупних победника Дунав осигурање Спортских игара младих за 2019. годину. Ово признање додељује се екипи или појединцу који осим резултата на терену, покажу да негују и све друге вредности које одликују праве шампионе, као што су пријатељство, толеранција, тимски дух и лепо васпитање.

Плакете су данас уручене и вођи одбојкашког тима Драгану Мандићу, директору ОШ "Иво Лола Рибар" из Великог Градишта, као и легендарном одбојкашу пореклом из Великог Градишта - Слободану Боби Ковачу (који је због обавеза с репрезентацијом Србије оправдано био у одсутан).

Посебно признање "Град шампиона", председница Спортског игара младих Србије Ивана Јовановић уручила је Драгану Милићу, председнику општине Велико Градиште.

Укупни победник Дунав осигурање Спортских игара младих за 2019. годину је мушка одбојкашка екипа из Великог Градишта - одлучио је, након детаљне анализе прошле сезоне, менаџмент те организације.

Како су објаснили из тима СИМ Србије, резултати на спортским теренима и освојене медаље током такмичења нису пресудни приликом одабира победника сезоне.

У обзир се узима комплетан утисак који су екипа или појединачни спортиста оставили током трајања Игара - од понашања и односа према организацији, лепог васпитања и културе, до неговања и промовисања оних најважнијих вредности на којима почивају Игре: пријатељства, толеранције, фер-плеја, поштења, заједништва, љубави и других.

Управо по томе се екипа младих одбојкаша из Великог Градишта издвојила у прошлој сезони. Они су од првог дана освојили срца публике, али и осталих учесника, као и организатора.

Учинили су то својом ненаметљивошћу, лепим васпитањем, топлином и увек насмејаним лицима, док су упоредо на терену показивали да не живе за победу, већ - за игру и за свој тим! А победа је онда дошла само као логичан след ствари.

Они су најпре заблистали као првопласирани на државном првенству Дунав осигурање Спортских игара младих Србије, одржаном на теренима Аде Циганлије, а затим су исти успех поновили и у Сплиту, па су се са Великог међународног финала Спортских игара младих такође вратили са златном медаљом.

Ивана Јовановић, председница Дунав осигурање Спортских игара младих, рекла је на данашњем пријему у Градској кући у Великом Градишту да је "добро познато да победа на спортском терену на Играма никада није била приоритет, већ су далеко битније оне друге победе које децу мотивишу да буду добри људи, тимски играчи и одани и пожртвовани пријатељи".

"Управо зато критеријуми којима се руководимо када одлучујемо о укупном победнику најлепше спортске приче обухватају: однос према организацији, понашање на спортском терену, али и ван њега, репрезентовање СИМ Србије, наше земље и локалне заједнице, те поштовање свих осталих правила и процедура. Златни момци из Великог Градишта и њихов вођа су, због комплетне слике и врхунске реализације наведених активности, заслужено проглашени за укупне победнике СИМ Србије за 2019. годину", истакла је Ивана Јовановић.

Поред плакета, одбојкаши из Великог Градишта на поклон од Дунав осигурање Спортских игара младих добили су и вредну спортску опрему.

"Част је бити уз ове клинце, који су заиста будућност Србије. У Великом Градишту је семе одбојке посејано пре 60 година. Данас је то семе израсло у велико стабло и то стабло не може тек тако лако да се уништи. Хвала и Дунав осигурање Спортским играма младих Србије што су изабрали наше одбојкаше за овако лепо признање. Очекујем неке нове клинце из нашег краја да бележе нове успехе на Играма и ове године, како на терену, тако и ван спортских терена", рекао је председник општине Велико Градиште Драган Милић.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво