Спартак сматра да је оштећен одлуком Одбојкашког савеза Србије

Женски одбојкашки клуб Спартак из Суботице изразио је неприхватање одлуке Одбојкашког Савеза Србије од 28. априла 2020. године о прекидању националног првенства и формирању Лиге са сезону 2020/21. Управа клуба се посебним саопштењем обратила јавности.

У женском одбојкашком клубу Спартак сматрају да су одлуком ОСС оштећени и да је она незаконита. Њихово саопштење преносимо у целости.

„Женски одбојкашки клуб Спартак из Суботице не прихвата незакониту одлуку Одбојкашког Савеза Србије од 28. априла 2020. године у вези прекидања националног првенства и формирања Лиге са сезону 2020/21. Наиме незаконитом одлуком Извршног Одбора ОСС одбојкашка Супер лига није поништена као што је то учињено у већини одбојкашких првенстава широм Европе, већ је окончана проглашењем првака за зеленим столом преко електронске седнице. ЖОК Спартак је избачен из Лиге иако смо два кола пре краја регулараног дела првенства имали реалне шансе да изборимо бараж за опстанак у друштву најбољих. 

Овом незакинотом одлуком укинуто нам је право да на терену изборимо опстанак у Супер лиги.

Сматрамо да је одлука скандалозна нарочито што све наредне лиге проширене на 12 клубова, а само је Супер лига остала на истом броју од десет клубова уз образложење да нико не буде оштећен. Зашто је онда оштећен само ЖОК Спартак, коме смета један од најстаријих женских одбојкашких клубова у држави са великом традицијом који је био четири пута вицешампион државе у последњих десетак година , два пута финалиста Купа Србије и који је дао неколико репрезентативки ? 

Разочарани смо ОСС и начином на који је ова одлука донешена. Челници су истакли да су наводно контактирали пар клубова међу којима су Црвенa Звезда, Партизан, Визура, Војводина, Жељезничар, који су по њима подржали ову одлуку. Ако је то истина жао нам је што су тиме покварили дугогодишње пријатељске односе са тим клубовима, јер ова одлука је уперена искључиво против ЖОК Спартак. 

Овакве важне одлуке које се тичу свих клубова би требало доносити у консултацији са свим клубовима, а не вољом пар људи у ОСС. Укидањем Удружења лигаша вођење лига и судбина свих клубова је спала на Одбојкашки савез Србије то јест на пар људи који о свему одлучују. Сви одбојкашки савези су одлуку о судбини својих лига донели након заједничких договора са свим клубовима (па и гласањем) једино је ОСС одлучио да сам кроји судбину свих. 

Нисмо раније излазили са саопштењем јер смо тражили начин да у директној комуникацији са председником и генералним секретаром ОСС нађемо решење да се ова скандалозна и незаконита одлука поништи. Чак смо били и на састанку са челним људима ОСС који су категорички одбили могућност да се ова одлука може променити и да остаје на снази. 

Сматрамо да још увек има времена и могућности да се ова неправда исправи. Свако може да погреши, али је велики онај који своју грешку увиди и поради на томе да је исправи и да се у будућности сличне грешке не понављају.

Жок Спартак ће исправност садашње незаконите одлуке, уколико остане на снази, преиспитати код највиших српских, европских судских истанци и арбитража.", наведено је у саопштењу за медије.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво