Убедљива победа одбојкаша Србије над Низоземском

Одбојкашка репрезентација Србије убедљиво је савладала Низоземску са 3:0 (25:18, 25:18, 25:17) у другом мечу Б групе квалификација за Олимпијске игре у Берлину. Наредни меч наша селекција игра у среду од 14.30 против Бугарске.

Европски прваци, након пораза од Француске у првом мечу, максимално су искористили прилику за поправни и останак у игри за пласман у полуфинале.

Изабраници селектора Слобона Ковача силно мотивисани да поправе утисак "прегазили" су Низоземску максималним резултатом.

После веома лошег издања и убедљивог пораза у првом колу, шампиони Европе су реаговали на најбољи могући начин и добили су практично елиминациону утакмицу, јер бисмо у случају пораза остали без шанси да заиграмо на олимпијском турниру.

Изабраници Слободана Ковача били су бољи од противника у свим сегментима игре. Имали смо осам успешних напада више, 12 блокова, наспрам само два Низоземаца, а направили смо три грешке мање.

Најбољи поентер у нашем тиму био је Немања Петрић са 15 освојених поена, а два мање је освојио Урош Ковачевић.

После слободног дана, Србија ће трећи меч одиграти у среду, 8. јануара против Бугарске од 14.30. часова.

По два тима иду у полуфинале, а само победник турнира иде у Токио.

У групи А играју Немачка, Словенија, Белгија и Чешка.

Ток меча:

15.18 - Крај меча, Србија осваја и трећи сет резултатом 25:17. Низоземска је боље отворила трећи сет. Повели су са 4:1, али је након тајм-аута Бобе Ковача уследио велики преокрет за вођство нашег тима. Игра ривала се у потпуности "распала" а наш тим је дошао до лаке победе и првог тријумфа у Берлину.

15.01 - Фантастична игра наших одбојкаша који праве велики преокрет за вођство од 9:6.

14.56 - Низоземска боље отвара трећи сет - 4:1. Слободан Ковач принуђен да затражи тајм-аут.

14.49 - Одбојкаши Србије овојили су и други сет са 25:18. После изједначене борбе у уводним тренуцима другог сета наши одбојкаши, при резултату 6:6, успевају да вежу неколико поена и да опет направе разлику (11:7). Стрпљивом игром у нападу, уз одличан сервис, Србија је дошла до тријумфа и у овом периоду игре.

14.40 - Нови тајм-аут на мечу, наши одбојкаши чувају стечену предност - 16:12.

14.33 - Велика борба у другом сету, Србија води са 8:6.

14.22 - Србија осваја први сет резултатом 25:18. Најбољи одбојкаши Србије ушли су у меч против Низоземске свесни важности дуела. Максимално ангажовани, како у нападу тако и у одбрани, врло брзо су успели да се резултатски одлепе и направе разлику коју су рутински сачували до краја првог сета.

14.14 - Одбојкаши Србије воде и на другом тајм-ауту 20:14.

14.07 - Одличан игра изабраника Слободана Ковача на старту меча. Селектор ривала принуђен да затражи тајм-аут након вођства Србије од 8:4.

14.01 - Почео је меч, Низоземци први на сервису.

13.55 - Интониране су химне Србије и Низоземске у дворани у Берлину.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво