Ковач: Тајна је у осмесима, верујем да идемо у Токио

Селектор одбојкашке репрезентације Србије Слободан Ковач захвалио се играчима што су му омогућили златну медаљу због које је изашао на балкон градске Скупштине и као тренер.

"Дивно је изаћи пред оволико људи. Преплављен сам емоцијама. Некада давно то сам доживео са друге стране, испред Народне скупштине, али сам мало и заборавио на тај осећај. Хвала овим дивним момцима који су омогућили да опет буде овако виско и што су ми омогућили да имам ову дивну медаљу", рекао је Ковач Танјугу.

Ковач је репрезентацију преузео у деликатном тренутку, после неуспеха на квалификационом турниру за Олимпијске игре и за несто више од месец дана успео је да одведе Србију на кров Европе.

После освајања злата у Паризу, Ковач је истакао да он није направио никакво чудо, јер је он само радиио са квалитетним момцима, а на питање шта је ново донео у репрезентацију, одговорио је:

"Нешто мало другације, другачији однос. Мислим да је можда било мало више осмеха на лицима играча. Рекао сам да нисам неки мађионичар и да нисам измислило нешто, али било је доста дисциплине. Толико блокова на свакој утакмици, толико добрих сервиса, одбрана... Мислим да сам то донео репрезентацији, јер је то мој начин рада и стил игре који играју моје екипе. Испало је све супер, јер све све десило у кратком периоду од 15 поподневних тренинга, играчи су све то прихватили. Некада је било добро, некада мало слабије. Првенство траје 20 дана и није лако дати 100 одсто сваки дан ", објаснио је Ковач.

Оно што је било уочљиво током ЕП јесте да је селектор сваки поен емотивно проживљавао, до тога да је поред терена приликом сервиса стајао у став, у складу са позицијом на којој је играо као играч.

"Лакше је бити играч него тренер. Ти као тренер мораш да бринеш о сваком играчу, мораш да бринеш о свим другим стварима. "Разбили" су ме на овом ЕП са питањима када ће да буде ручак, састанак, када је технички састанак са скаутима... Добро смо одрадили тај посао. Пало је тешко у смислу да нисам имао тренутак кад ћу да одем на спавање. Имали смо много непроспаваних ноћи и стручни штаб и скаути због тога како да прочитамо противника, а видели сте да смо то добро радили. Хвала стафу на одличном послу, кондиционим тренерима који су екипу припремили феноменално где смо пете сетове играли као да су први."

Одбојкаши Србије освајањем европске титуле придружили су се одбојкашицама, које су злато на ЕП освојиле почетком септембра, а такав успех женска и мушка селекција су оставриле и 2011. године.

"То само говори о томе колико је Србија добра у одбојци и колико има потенцијала. Мислим да сви треба да размишљају много више о одбојци него што се то радило до сада."

Одбојкаше у јануару очекује квалификациони турнир за Олимпијске игре, а Ковач је рекао да се олимпијска виза за Токио може обезбедити истим приступом и игром као на ЕП.

"Морамо да верујемо у своје квалитете, а ја верујем тотално у њих. Надам се да ћу на следећем такмичењу да им улијем то самопоуздање које потребно да понове овако добре игре", закључио је Ковач.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво