Грбић незадовољан условима на турниру у Бразилу

Селектор мушке одбојкашке репрезентације Србије Никола Грбић рекао је данас да није задовољан условима на завршном турниру Светске лиге у Куритиби, у Бразилу, пошто се утакмице играју напољу, на стадиону, по хладном времену.

"За 30 година колико се бавим овим спортом још нисам играо у оваквим условима. Било је заиста врућих дворана, у тешким условима, али никада нисам играо зими на отвореном. То је велики пропуст и оних који су то предложили, а још више оних који су одобрили. Услови нису апсолутно ни близу оптималних за овакво важно такмичење као што је Светска лига, да се игра на таквом терену који је практично напољу, на осам или 10 степени, а да ми играмо утакмицу. Људи за време тренинга стоје у јакнама јер је било прехладно", рекао је Грбић, пренео је Одбојкашки савез Србије.

Одбојкаши Србије бране титулу на завршном турниру Светске лиге, а први меч играће у среду од 22.40 по средњоевропском времену против селекције САД, у Групи К. Утакмице ће се играти на Арени Баишада.

"Имали смо само један тренинг на стадиону, као и све остале репрезентације, осим Бразила. То није у реду. Светска лига је таква, померили су завршетак за недељу дана, игра се напољу по зими. Бразил једини има услове да се припреми, а ми треба да се запитамо чему све ово води", навео је српски селектор.

Говорећи о здравственом стању тима, Грбић је рекао да Александар Околић натегао колено и да ће после магнетне резонанце ситуација бити јаснија и додао да су сви остали здрави.

Репрезентативац Србије Александар Атанасијевић рекао је да екипа мора да се привикне на услове, али да је веома мотивисана да освоји медаљу.

"Како је нама тако је и осталима, морамо да пробамо да се привикнемо. Стадион није толико лош, можемо да нађемо неке оријентире, а проблем је хладноћа. Покушаћемо да се мало боље обучемо, прихватићемо то као сви други и покушаћемо да дођемо до пласмана у полуфинале. Биће тешко, много је добрих екипа, а ми смо много радили да дођемо довде", рекао је он.

Атанасијевић је додао да екипа размишља само о свакој наредној утакмици, а да је први меч на турниру најважнији.

"Победа против САД би могла да нам обезбеди пласман у полуфинале. Много смо радили, заслужили смо да се боримо за медаљу. Историјска шанса је да се трећу годину узастопно пласирамо у финале Светке лиге. Чак смо можда и превише мотивисани, пре свега ја, јер сам прошле године пропустио финални турнир. Овог пута имам част да представљам Србију са другарима. Надам се медаљи, што је превасходни циљ, а касније можда да дођемо и до финала", рекао је Атанасијевић.

На сајту Савеза наводи се да је одбојкаше Србије у хотелу у Куритиби посетила бразилска Антидопинг агенција.

Осим Србије и САД у Групи К је и Француска. У Групи Ј такмиче се Бразил, Канада и Русија.

Србија 13. пут игра на завршним турнирима Светске лиге, а трећи пут узастопно. Српски одбојкаши су до сада освојили девет медаља, једну златну (2016), пет сребрних (2003, 2005, 2008, 2009, 2015) и три бронзане медаље (2002, 2004, 2010.).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво