Читај ми!

Демонстрација силе

Снажно, јако, брзо – брилијантно, то може само Новак. Најбољи тенисер света Новак Ђоковић прегазио је у четвртфиналу Монтреала Гаела Монфиса са 2:0. Новак демострирао све лепоте тениса, одушевио све на Централном терену. Противник у полуфиналу је још једaн Француз Жо Вилфред Цонга.

Ноле је довео противника до разочарења. Француз је покушао све, чак и да засмеје нашег тенисера и тако га успори, јурио по терену, али беспомоћно. Висок ниво тениса у првом сету. Други сет. Моћни Новак срушио сваку наду Монфиса и експресно стигао до полуфинала. Агонија противника трајала само 72 минута.

Обојица су расположено ушла у меч. Агресивном игром покушавали су да отму сервис противника. Први се са брејк лоптама сусрео наш тенисер, међутим, није оставио простора за изненађење.

Све је функционисало савршено, сервис, бекенд, форхенд, а пре свега кретња по терену. При резултату 2:1, Новак не успева да искористи три везане брејк шансе. Ипак, већ у наредном покушају, при резултату 3:2, наш тенисер користи прву од две везане брејк шасе.

Ту је почео крај француза. Ђоковић се разгоропадио, једноставно је летео по терену. Монфис је само учествовао у часу тениса, иако је извлачио свој максимум. До краја сета Новак осваја све гемове и добија први сет са 6:2.

Други сет игра Новака за уживање гледаоца. Он је могао све и освојио је све. Максимално сконцентрисан на сваки поен просто је млео противника. Француз није знао где се налази. Није мога да освојо ништа.

Новак је успорио тек на 5:0, дозволивши противнику да освоји почасни гем. Потом је наш тенисер привео меч крају, иако је противник имао шансу да направи брејк и продужи меч.

На крају искрене честитке Монфиса Ђоковићу на тенису који он није могао да прати.

Противник нашег тенисера у полуфиналу је Француз Жо Вилфред Цонга који је у четвртфиналу свладао Шпанца Алмагра са 2:0 (6:4, 6:4).

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво