Читај ми!

Јанко за победу Србије

Србија је успешно наставила одбрану Дејвис купа победивши у четвртфиналу Шведску. Одлучујући поен нашој репрезентацији донео је Јанко Типсаревић који је добио Михаела Ридерштеда са 3:0, по сетовима 6:2, 7:5, 6:3. Противник Србије у полуфиналу је репрезентација Аргентине.

На путу одбране Дејвис купа прескочена је и Шведска. Одлучујући поен Србији у четвртфиналу донео је Јанко Типсаревић који је у четвртом мечу савладао Михаела Ридерштеда резултатом 3:0, по сетовима 6:2, 7:5, 6:3.

После веома успешног првог дана и пораза у дублу у суботу, последњег дана није смело да се допусти противнику да евентуалним изненађењем овај дуел одведе у пети меч. Иако је за меч са Ридерштедом био најављен Новак Ђоковић, одлучено је да би тај посао успешно могао да заврши и Јанко Типсаревић.

Типса није изневерио указано поверење. Српски тенисер је у три сета, донео Србији трећу победу у овом дуелу.

Јанко је сјајно отворио меч, брзо је направио два брејка, и повео са 4:1, тако да је само било питање са којим ће резултатом завршити први сет. На крају, после нешто више од пола сата игре, Типсаревић је завршио први сет резултатом 6:2.

Иако се чинило да ће Јанко и у наставку имати лак посао, Ридерштед је заиграо много боље и направио доста проблема српском тенисеру. Већ на старту Швеђанин прави брејк, и води са 2:0, међутим Јанко одмах узвраћа брејк и враћа резултат у егал.

Јанко је и у шестом сету био у опасности да изгуби сервис, али српски тенисер је тада спасао две везане брејк лопте и изједначио резултат на 3:3.

Своју шансу Јанко је пропустио у осмом гему када је имао једну брејк лопту, али није успео да је материјализује.

Ипак, пропуштено у том гему Јанко је надокнадио у наставку. При резултату 5:5 српски тенисер прави брејк, и долази до вођства од 6:5. Већ у наредном гему Типсаревћ завршава посао у том сету и долази на сет до коначне победе и у мечу и у комплетном дуелу са Шведском.

Типсаревић се није опуштао ни у наставку. У петом гему српски тенисер прави брејк и долази до вођства од 3:2. До краја меча Швеђанин је освојио још само један гем. Јанко је новим брејком у деветом гему завршио овај сет са 6:3, што је значило победу на мечу од 3:0.

Оно што је најбитније Јанковим тријумфом Србија је у дуелу против Шведске дошла до треће победе што значи да је одбрана Дејвис купа, без обзира на резултат петог меча, успешно настављена.

Српски тенисери нису изневерили наше навијаче који су се у великом броју окупили у дворани у Халмштаду где су Нолету, Типси, Виктору и Зимоњићу пружали громогласну подршку.

На крају, Шведска је иза нас, а на реду је полуфинале са Аргентином. Ипак, ово није фудбал, овде у тенису су улоге замењене, тако да је сад Србија суперсила која је фаворит и на овом мечу.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво