Јелена заустављена у полуфиналу

Најбоља српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у финале ВТА турнира у Дубаију пошто је изгубила од Данкиње Каролине Вознијацки са 7-5, 6-3. Без обзира на овај неуспех Јанковић је напредовала на листи најбољих тенисерки света на којој ће од понедељка заузимати 6. позицију.

Противница данској тенисерки у финалном мечу биће победница дуела у којем се састају Светлана Кузњецова (Русија) - Флавија Пенета (Италија).

Јелена је одлично започела меч, на старту је противници одузела сервис. Повела са 2:0, дошла до вођства од 5:2 а онда несхватљиво стала и дозволила противници да бобије први сет са 7:5!

Други сет наша тенисерка је играла под утиском првог, допустивши Данкињи да и други сет лагано реши у своју корист. 

Српска тенисерка Јелена Јанковић оценила је да је физички премор главни разлог што је изгубила од Каролине Возниацки у полуфиналу турнира у Дубаију.

"Очигледно је да сам преморена ушла у меч. Претходних неколико дана били су веома напорни и то се одразило на моју игру. И поред тога борила сам се колико сам могла. Пружила сам максимум, али нисам искористила неке шансе, посебно у првом сету", рекла је Јанковићева на конференцији за новинаре после меча у Дубаију.

Јанковићева је имала прилику да освоји први сет, али је данска тенисерка преокренула резултат и славила са 7:5. У другом сету било је 6:3 за Возниацки.

"Превише сам журила у битним моментима, уместо да успорим и искористим сет лопте које сам имала. Успела сам да натерам противницу да трчи, али уместо да изађем на мрежу ја сам остајала на основној линији и дозвољавала јој да се врати у игру", истакла је Јанковићева.

Наградни фонд на турниру у Дубаију изнлоси два милиона долара.

Број коментара 54

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво