Јанко донео изједначење

Најбољи тенисери Србије изједначили су резултат против репрезентације Чешке на 1:1, у полуфиналу светске групе Дејвис-купа, пошто је Јанко Типсаревић савладао Томаша Бердиха са 7:5, 6:2, 2:6, 7:6 (7:5). Први поен Чешкој донео је 35. тенисер света Радек Штепанек победивши Виктора Троицког са 3:1 (4:6, 6:2, 6:4, 6:4).

Типсаревић је после вођства од 2:0 у сетовима допустио Бердиху да се врати у игру, али је у одлучујућем тај-брејку захваљујући бољој концентрицијидошао до победе.

У првом сету домаћи тенисер је први одузео сервис противнику у петом гему (3:2) и повећао вођство на свој сервис (4:2). Чех је пратио Типсарвеића "у стопу", успевши у десетом гему да изједначи у брејковима, али је други рекет Србије муњевито одговорио рибрејком за 6:5, а потом у 12. гему искористио другу сет лопту.

Типсаревић је у наставку меча још жешће напао сервис Бердиха, који се, како се меч одмицао, кретао све тромије. Наш тенисер је експлозивнијим и брзим удрацима и много бољим "покривањем" терена дошао до првог брејка у трећем гему (2:1), а затим је у свом стилу у петом гему једном форхенд дијагоналом из трка дошао до другог брејка (4:1), и тиме практично: довео Бердиха у "предматну" позицију.

Бердих је некако успео да се извуче из брејк позиције у седмом гему и да смањи на 5:2, али је Типсаревић на свој сервис био неумољив дошавши до предности од 2:0 у сетовима. Чех је, међутим, одлучио да скупо прода кожу, па је у трећем гему трећег сета дошао до брејка и предности од 3:1, а затим, захваљујући много бољем сервису, повећао на 5:2, па још једном одузео сервис Типсаревићу и смањио на 2:1 у сетовима.

На том таласу чешки тенисер је "упловио" у четврти сет у којем је дошао први до брејка и повео са 3:1,али је Типсаревић одмах узвратио рибрејком (3:2)

Типсаревић је код нерешеног резултата 5:5 дошао до брејк-шансе, коју је је смирени Бердих спасио и повео са 6:5, да би потом наш тенисер увео меч у тај брејк, у којем је једном сјајном дубоком бекхенд паралелом дошао до предности од 3:2, па затим добио још два поена (5:2). На то је Бердих одговорио са два везана поена (5:4). Типсаревић је потом дошао до две меч лопте, од којих је искористио другу и тиме донео Србији изједначујући поен у полуфиналном мечу против Чешке.

Сутра је на програму меч дублова, у којем ће за Србију играти Ненад Зимоњић и вероватно Виктор Троицки, а за Чешку је најављен пар Хајек - Минар.

Тениска репрезентација Француске први дан дуела са Аргентином у полуфиналу Дејвис купа завршила је вођством од 2:0, пошто је Гаел Монфис у Лиону савладао Давида Налбандијана са 3:1 (6:4, 2:6, 6:4, 6:3).

Први бод Французима донео је Мишел Лодра који је раније данас савладао Хуана Монака са 3:1 (7:5, 4:6, 7:5, 6:3).

Арно Клемен и Лодра ће сутра у дублу представљати домаће против Едуарда Шванка и Орасија Себаљоса, док су за недељу заказани обрнути сингл мечеви.

Број коментара 95

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво