Читај ми!

Федерер: Било је време да се повучем, али моја будућност је и даље у тенису

По доласку у Лондон, Роџер Федерер је рекао да је упркос одласку са терена његова будућност и даље у тенису.

Роџер Федерер дао је први интервју после објаве о завршетку професионалне каријере, а последњи меч одиграће у петак у дублу.

"Било је време да се повучем. Овакве одлуке се не доносе преко ноћи. Био је то врло емотиван процес, кроз који сам прошао са породицом, тимом, блиским пријатељима. Морао сам да обавестим многе људе, па је организација била велика, да не би вест о повлачењу процурела, јер ми је јако важно било да моји навијачи то сазнају директно од мене. Све је испало како сам замислио, али су претходне недеље у мом животу биле веома необичне", рекао је Федерер. 

Федерер је истакао да никада није био спреман да донесе одлуку о прекиду каријере, због осећаја да се увек може вратити на терен како би побеђивао у мечевима и додао да је истовремено био свестан да се тренутак о завршетку професионалне каријере тенисера ближио

Лејвер куп ће бити последњи професионални турнир на коме ће Роџер Федерер учествовати.

"Мислим да је прикладно што каријеру завршавам баш у Лондону, где сам освојио осам пута Вимблдон и два пута завршни турнир сезоне", каже Федерер. 

Прослављени тенире сматра да је одлуку о завршетку каријере донео у правом тренутку. 

"Моја будућност је и даље у тенису, али ћу превасходно бити посвећен породици, фондацији, наставићу да путујем и бићу врло активан у откривању нових ствари. Потом ћу одлучити на који начин ћу своје знање и вештине да преносим на млађе генерације. Нећу престати да играм тенис, само се више нећу борити за АТП поене. Играћу са мојом децом, са пријатељима, надам се и на егзибиционим мечевима у будућности. Наставићу да промовишем ову игру по местима на којима нисам био раније и радујем се свему томе", рекао је Швајцарац.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво