Читај ми!

Федереров најтежи пораз у каријери? Са друге стране мреже био је Новак Ђоковић

Иван Љубичић, тренер Роџера Федерера, изјавио је да је пораз од Новака Ђоковића у финалу Вимблдона 2019. године најтежи у каријери Швајцарца и да га је било тешко "сварити".

Федерер је у том мечу у 16. гему петог сета на свој сервис пропустио две меч лопте, а Ђоковић је на крају славио са 7:6, 1:6, 7:6, 4:6, 13:12.

"Пораз од Ђоковића 2019. године нисмо могли да сваримо. Тај меч нам је нанео много бола. Роџер је у полуфиналу добио Надала после четири сета. Био је забринут, под притиском, морао сам да га убеђујем да може да победи јер се осећао инфериорно. Плакао сам после тог меча, али тај дуел ће бити заборављен због свега што се десило два дана касније", рекао је Љубичић у интервјуу за Убитенис.

Као најзначајнији тријумф за Федерера, откад сарађује с њим, Хрват је навео финале Аустралијан опена 2017. против Рафаела Надала у којем је Швајцарац славио са 6:4, 3:6, 6:1, 3:6, 6:3.

"Највећа победа била је над Рафаелом Надалом на Аустралијан опену 2017. године. За мене је то био најважнији меч у историји тениса", додао је Хрват.

Роџер Федерер повући ће се из професионалног тениса после учешћа на Лејвер купу који је на програму од 23. до 25. септембра у Лондону.

Швајцарац ће играти у Тиму Европа са најбољим српским тенисером Новаком Ђоковићем, Рафаелом Надалом и Ендијем Маријем и биће то последњи пут да је "велика четворка" тениса на окупу.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво