Читај ми!

Алкараз и Руд у финалу Ју-Ес опена, борба за титулу и тениски трон

Норвежанин Каспер Руд и Карлос Алкараз из Шпаније играће у великом финалу Ју-Ес опена. Руд и Алкараз ће се у недељу надметати за престижни трофеј на стадиону "Артур Еш", али то неће бити борба само за први гренд слем, већ и за светски трон, пошто ће победник постати најбољи тенисер на свету.

У узбудљивом полуфиналу шпански тенисер савладао је Американца Тијафоа у пет сетова, док је Норвежанин Руд претходно победио Руса Хачанова у четири сета.

Деветнеастогодишњи Шпанац Карлос Алкараз биће у недељу у прилици да освоји свој први гренд слем, наравно ако буде бољи од подједнако мотивисаног Норвежанина Каспера Руда.

Шпанац је у правом трилер мечу у пет сетова (3-2) победио 24-годишњег америчког тенисера Франсиса Тијафоа по сетовима 6:7 (6), 6:3, 6:1, 6:7 (5), 6:3.

Алкараз је постао најмлађи финалиста неког гренд слема и сада има велику шансу да обори рекорд Рафаела Надала, човека за којег кажу да ће га млађи сународник надмашити.

Међутим, посао му неће бити лак јер и Руд игра сјајно, а осим титуле, и он има шансу за двоструки успех.

Каспер има искуство играња финала јер је пре неколико месеци изгубио управо од Надала на Ролан Гаросу.

Норвежанин је резултатски гледано имао нешто лакши посао са Русом Кареном Хачановом којег је победио са 3-1 односно 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2.

Алкараз је трећи, а Руд пети носилац на овогодишњем Ју-Ес опену, али ће од понедељка имати много бољи статус.

Један од њих двојице ће бити нови светски "број 1" и наследити Данила Медведева који ће морати да препусти круну јер није успео да одбрани титулу у Њујорку.

Финале је на програму у недељу 11. септембра.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво