Читај ми!

Троицки: "Као и увек, наша амбиција је само једна, салатара и тријумф Србије"

Спискови су званични, али и подложни променама, самим тим тешко је дати прецизинију процену стања, прерасподелу снага на терену и резултатски исход који ће уследити кроз мечеве у групној фази такмичења Дејвис купа која је заказана од 14. до 18. септембра из које ћемо добити четвртфиналисте Светске групе за 2022. годину.

Дејвис куп селекција Србије мечеве групне фазе такмичења одиграће у Валенсији у оквиру Групе Б где ће за противнике имати репрезентације Шпаније, Јужне Кореје и Канаде.

На ужем списку селектора Дејвис куп селекције Србије Виктора Троицког за мечеве у Валенсији налазе се: Новак Ђоковић (6. место на АТП листи), Миомир Кецмановић (36), Филип Крајиновић (46), Ласло Ђере (86), Душан Лајовић (87), са могућношћу измене три играча у односу на достављени списак пре почетка такмичења.  
 
Селектори наших противничких тимова именовали су и очекиване и неочекиване саставе. Селектор Троицки ће нам дати анализу сваког појединачно, према ономе што садашња листа играча из противничких табора броји.
 
Први меч у Валенсији Србија игра 14. септембра против домаћина, репрезентације Шпаније. Са Шпанцима се нисмо састајали од 2017. када смо у Београду у хали "Александар Николић" остварили победу 4:1. Селектор Шпаније Серхи Бругера именовао је следећи тим за битке у Валенсији: Карлос Алкараз (4. на АТП листи синглова), Пабло Карењо Буста (14), Роберто Баутиста Агут (19), Алехандро Давидович Фокина (37), Марсел Грањолерс (6. у дублу на АТП листи).
 
"Шпанија је вероватно тренутно најјача Дејвис куп селекција на свету. Имају мноштво врхунских играча који су топ класа. Тим који је именован и њихов ренкинг говори све, али Дејвис куп је Дејвис куп, у њему нема ништа загарантовано, сваки поен се мора одрадити и зарадити. Сви дођу са истим циљем, а то је победа."

"Кроз деценије и сваке године у овом такмичењу сведоци смо да фаворити на папиру нису увек фаворити на терену, да једна лопта у мечу може изменити комплетан исход сусрета и одлучити победника у другом смеру од оног што је био већ виђен на том месту. Први меч у 2022. и уједно најтежи, права ватра, али ни ми нисмо ништа слабији, сви знају да кад са друге стране мреже имају Србију да морају дати свој максимум како би дошли у ситуацију да нас савладају."

"Познајемо све играче Шпаније као и они нас, нема ту скривених карата, све је јасно као дан. Нисмо очекивали Надала, он ће се можда прикључити њиховом тиму у Малаги у новембру, али све остале са списка јесмо. Какви год састави били, а не могу бити слаби, јер оба тима су светска сила, биће то врхунски меч, прави тениски спектакл раван финалу Дејвис купа", објашњава селектор Дејвис куп тима Србије Виктор Троицки.
 
Други меч тим Србије игра 15. септембра против Јужне Кореје. Селектор Корејанаца Парк Сеунг Кју одлучио се за четири играча: Квон Сунву (79. на АТП листи синглова), Хонг Сеонг Чан (478), Нам Џисунг (532), Сонг Минкју (232. у дублу на АТП листи).
 
"Наш други противник у групној фази такмичења је Јужна Кореја која има једног изузетног играча Квона. Имали смо прилику да га гледамо и на Србија опену 2021. Брз, квалитетан играч за којег се треба добро потрудити и победити га. Остатак Корејског тима су играчи генерације Квонове, али нису остварили веће искораке на АТП сцени, што не значи да су лак плен. Три сета треба освојити и тиме стићи до победе, а они ће ићи на све или ништа, тада су противници увек најопаснији. Зато опрез и максимално свим снагама чак и против тима који на папиру важи за аутсајдера", истиче селектор Троицки.
 
Изненађење у номинацијама је свакако селекција Канаде са којом се Србија састаје у последњем мечу Групе Б у Валенсији 17. септембра 2022. Селектор Франк Данчевић не може да рачуна на најбоље тенисере Канаде Феликса Ожеа Алијасима (9. на АТП листи) и Дениса Шаповалова (21. на свету у синглу). Пријављени су Вашек Поспишил (145. на АТП листи синглова), Алексис Галарнеау (241), Лиам Драксл (498), Габриел Диало (553) и Клив Харпер (784. у дублу на АТП листи).
 
"Да, Канађани су од како је био жреб најављивали да у Шпанију стижу без Ожеа и Шаповалова. Има још времена до мечева, још прилике да се овај састав измени, тако да све док не буде црно на бело да је ово тим са којим излазе на терену у Валенсији, не могу ништа рећи. Али ако остане овако, меч ће као и сваки други бити захтеван, али меч у коме верујемо да смо апсолутни фаворити."

"Последњи пут против Канаде смо играли 2013. у Београду у Арени полуфинале, након којег смо отишли у ново финале и борбу за салатару. Као и увек, наша амбиција је само једна, салатара и тријумф Србије", закључио је селектор српског Дејвис куп тима Виктор Троицки који је као играч освојио сва тимска такмичења, од Дејвис купа 2010, преко Светског купа (2009. и 2012), до АТП купа 2020.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво