Читај ми!

Зимоњић за РТС говорио о Новаковој, али и својој победи на Вимблдону

Ненад Зимоњић, некадашњи тениски репрезентативац и селектор Дејвис куп репрезентације, гостовао је у Београдској хроници у којој је сумирао утиске са овогодишњег Вимблдона. Зимоњић је говорио о новом тријумфу Новака Ђоковића у синглу, али и о својој титули на турниру легенди.

Бивши специјалиста за дубл победио је на турниру легенди у конкуренцији мешовитих парова, заједно са Францускињом Марион Бартоли.

"Мени је Вимблдон, као и свим другим тенисерима, посебно место. Тамо сам направио и највећи успех у мушком дублу, требало је да чекам много година да бих освојио ту прву титулу, било је много пехова са неким повредама, искретањем зглоба 2004. године...", почео је Зимоњић за РТС.

"Са поломљеном руком сам освојио прву титулу 2008, а последњи пут када сам био на Вимблдону то је било 2017. Следеће године године сам се оперисао, имам оба вештачка кука и ово је први пут да сам стао на траву након операције. Верујем да сам први играч који је играо на Вимблдону са два вештачка кука и још сам освојио турнир легенди."

Зимоњић је открио да се од ове године први пут игра турнир легенди у популарном миксу.

"Негде сам се надао позиву, с обзиром на то да сам освојио два пута у мушком дублу и играо још два финала, а освојио и у миксу. Био сам и 'број 1', тако да сам негде очекивао, али то се никада не зна. Много ствари ту одлучује и мени је драго да сам добио позив."

Говорио је и о партнерки Марион Бартоли са којом се до сада није познавао, као и тренинзима са Новаком Ђоковићем.

"Имао сам прилику да станем на терен са Гораном Иванишевићем и да играмо против Новака. Спаринговали смо на тренингу."

Од трећег кола, када се придружио Новаковом тиму, Зики је био неизоставни део екипе на тренинзима и заједно са тренером Гораном Иванишевићем му помогао да седми пут покори Централни терен Ол Ингланд клуба.

"Новака познајем од 12. године, био сам ту велики део његове каријере. С обзиром на то да сам био веома успешан и играо у 90-ак финала, а знамо да се финални мечеви дубла играју или пре или после сингла, обично сам био у свлачионици када би он играо против Федерера или Надала или неког другог."

"Веома га добро познајем, њему значи наша подршка. Када некога тако добро познајете, а довољно сте стручни да му помогнете, то је онда велика помоћ. Са Гораном сам дугогодишњи пријатељ и нас двојица смо често тренирали и доста времена проводили ван терена. Мислим да смо се супер уклопили, то се све десило непланирано, Новак ме је позвао да дођем на тренинг, па у бокс", закључио је Зимоњић за РТС.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво