Читај ми!

Нови тениски поредак након Вимблдона без бодова - Ђоковић седми на АТП листи

Иако је седми пут у каријери освојио Вимблдон, најбољи српски тенисер Новак Ђоковић од данас је седми на АТП листи.

Асоцијација тениских професионалаца (АТП) одузела је данас тенисерима бодове освојене на Вимблдону прошле године, а нови нису додељени због казне за организаторе лондонског турнира који су забранили учешће руским и белоруским тенисерима и тенисеркама.

Новак Ђоковић је тако, и поред победе над Ником Кирјосем и титуле у Лондону, остао без могућности да одбрани 2.000 бодова, због чега је од данас седми тенисер света.

Пад за четири места је доживео и Италијан Матео Беретини, који је играо финале прошле године, а сада ће бити 15. на свету.

Ни Ник Кирјос, овогодишњи финалиста, није профитирао од свог најбољег резултата у каријери пошто је изгубио 90 бодова и са 40. пао на 45. позицију.

Иако нису ни учествовали на овогидишњем Вимблдону, Данил Медведев и Александар Зверев на позицијама су један и два. Упркос забрани учешћа, првопласирани Рус је због лошег наступа прошле године изгубио само 180 бодова.

Профитирао је и Рафаел Надал који је сада трећи играч планете, док су испред Ђоковића и Стефанос Цицпас, Каспер Руд и Карлос Алкараз.

Први пут од 22. септембра 1997. године швајцарског тенисера Роџера Федерера нема на АТП листи

Када су у питању остали српски играчи, Филип Крајиновић је на 30. месту, Миомир Кецмановић одмах иза њега, Ласло Ђере на 51. позицији док је Душан Лајовић 57. играч света.

Новак Ђоковић је рекордер по броју недеља на позицији један у мушкој конкуренцији са 373, али му фали још четири да би се изједначио с аШтефи Граф.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво