Читај ми!

Новак: Имао сам среће да избегнем полицијски час, знао сам да неће бити лако

Најбољи српски тенисер изјавио је да је имао среће што је победио Тима ван Рајтховена пре почетка полицијског часа у Лондону. Ђоковић је истакао да је имао проблема против Холанђанина, али је тријумфовао неких двадесетак минута пре званичног почетка полицијског часа.

Новак је потврдио да не постоји већи специјалиста за траву од њега у овом тренутку, надиграо Ван Рајтховена у четири сета и пласирао се у четвртфинале Вимблдона (6:2, 4:6, 6:1, 6:2).

"Добро вече свима, хвала што сте остали овако касно да гледате тенис. Хвала Били Џин што сте остали, знам да је био дугачак дан. Част је играти пред вама", почео је Ђоковић, а онда и прокоментарисао данашњег ривала:

"Веома тешко, никада нисам играо против њега. Ново је лице на туру, добио је пре неколико недеља свој први АТП меч. Победио је играче из топ 5 и топ 10. Имао је низ на овој подлози и знао сам да неће бити лако. Са таквим сервисом, великим талентом, сјајним осећајем и снажним форхендом који може да направи много штете..."

Осврнуо се и на услове на Централном терену на којем је био затворен кров.

"Требало ми је мало времена да се навикнем на ту јачину и услове под кровом. Када је затворен кров мало је клизавије. Требало ми је мало времена да се прилагодим, али све у свему, добро сам затворио меч."

У Лондону полицијски час почиње у 23.00, па је мало недостајало да овај меч пробије ту границу и евентуално буде прекинут и настављен у понедељак.

"Имао сам среће. Остало је још 20 минута, хвала Богу. Имао сам ранија искуства да играм меч два дана. Било је против Надала у полуфиналу пре неколико година. Није лепо када морате да завршите меч сутрадан. Радујем се наредном изазову."

Током дана одржана је церемонија поводом обележавања 100 година Централног терена на којој је Новак учествовао са многим легендама овог спорта, укључујући Роџера Федерера и споменуте Били Џин Кинг.

"Невероватна част и привилегија. Био сам веома срећан јер сам стајао поред таквих шампиона који су освајали овај диван турнир, али и легенди овог спорта. Много су утицали на нас на терену и ван њега. Сматрам себе добрим студентом нашег спорта, али када сам чуо Били Џин како прича о историји схватио сам да не знам довољно. Хвала Били Џин што сте ми дали многим вредним лекцијама", закључио је Ђоковић описавши зашто је Централни терен посебно место и за њега и за остале тенисерке и тенисере.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво