Читај ми!

Нико није већи специјалиста за траву од Ђоковића, ново вимблдонско четвртфинале

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић наставио је поход ка титули на Вимблдону и пласирао се у четвртфинале победом над Тимом ван Рајтховеном из Холандије. Ђоковић је потврдио да у овом тренутку не постоји већи специјалиста за траву од њега и тријумфовао је резултатом 6:2, 4:6, 6:1, 6:2.

Шестоструки шампион и бранилац титуле на трећем гренд слему сезоне други пут је изгубио сет, али је у осталим деловима меча приказао изузетну игру.

И пре почетка сусрета било је јасно да ће ово бити најтежи испит за Новака од почетка Вимблдона, с обзиром на то да је Ван Рајтховен нанизао осам победа и да му је омиљена подлога управо трава.

Поседује изузетан сервис и агресиван приступ тенису, али му је важност меча одмогла на почетку. Много искуснији, Ђоковић му је одмах одузео сервис иако није играо најбоље што уме, поставивши ствари на своје место.

Још један брејк му је био довољан да се обезбеди први сет, док се почетком другог догодио важан тренутак. Холанђанин је успео да се извуче у гему у којем се суочавао са брејк лоптом, а онда и да дочека пад у игри ривала.

Новак се унервозио, сервис му је стао и претрпео је брејк. Потом је имао четири шансе да експресно узврати - многе је Тим неутралисао сервисом, а код једне је дошло и до незгодног пада. Запалио је публику на Централном терену Ван Рајтховен и изједначио на 1-1.

Срећом, Ђоковић је одлично реаговао и одмах убацио у вишу брзину, па је трећи решио у своју корист за само 29 минута. На почетку је брејкнуо противника, одиграо неколико спектакуларних лобова из дефанзиве и дошао на корак до тријумфа.

Одлучујући је направио већ на старту четвртог сета новим брејком, па је посао завршио мало пре полицијског часа који у Лондону почиње у 23.00 по локалном времену.

Најбољи српски играч ће се у четвртфиналу састати са младим Италијаном Јаником Синером, који је такође у четири сета елиминисао Карлоса Алкараза.  

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво