Читај ми!

Серундоло намучио Надала, Шпанац се ипак изборио за друго коло Вимблдона

Шпанац Рафаел Надала савладао Аргентинца Франциска Серундола са 3:1 по сетовима 6:4, 3:6, 6:3, 6:4 и пласирао се у друго коло Вимблдона. Шпанац је у наставку турнира играти против Литванца Рикардоса Беранкинса.

Франциско Серундоло је пружио снажан отпор, можда био и на прагу сензације. То га је изгледа и уплашило. Надал тако нешто не прашта, преузео је иницијативу и преокренуо четврти сет и решио меч у своју корист.

Срдином првог сета тенисери су разменили по један брејк. Настављена је велика борба а у десетом гему Надал поново одузима сервис противнику и решава први сет у своју корист. Серундоло није имао прилике за поправни - 6:4.

У другом сету Аргентинац је био бољи ривал. Константно је притискао сервис ривала, а одлучујући је био шести гем у коме је стигао до брејка. Стечену предност сачувао је до крја сета - 6:3.

На почетку трећег сета тенисери су разменили по један брејк. Уследио је период игре у коме су обојица лако освајала своје сервисе. У осмо гему Шпанац поново одузима сервис ривалу. У наредном гему успео је Надал да прво пропусти две сет лопте, потом и да спаси две брејк прилике противника. Трећу сет лопту је искористио за 6:3 у трећем сету.

Серундоло је боље ушао у четврти сет уз један брејк стигао је до 3:0. У наредном гему пропустио је две брејк прилике за дупли брејк. Потом се уздигао Надал. Редом је освајао гемове, вратио брејк у осмом гему. Потом је поново је одузео сервис Аргентинцу и тако ставио тачку на овај сет и меч - 6:4.

Ривал Рафаела Надала у другом колу је Литванац Рикардос Беранкинс који је у првом колу савладао Американца Сема Кверија са 3:0 (6:4, 7:5, 6:3).

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво