Читај ми!

Крајиновић савладао Лехечку за друго коло Вимблдона

Српски тенисер Филип Крајиновић надиграо је Чеха Јиржија Лехечку са 3:2 (5:7, 6:4, 6:7 /5:7/, 7:6/7:5/, 6:4) и пласирао се у друго коло турнира на Вимблдону.

У врло равноправној борби у којој су одлучивале нијансе у самим завршницама гемова и сетова већу концентрацију имао је Филип крајиновић и дошао до победе после чак три часа и 51 минута игре.

У врло изједначеном дуелу током првог сета чешки тенисер је имао више концентрације и у самој завршници дошао до брејка за вођство од 1:0.

Иако није добро ушао у други сет и противнику на старту дозволио брејк, Крајиновић успева да узврати а потом у завршници да освоји и предност за изједначење на 1:1 у сетовима.

У трећем сету је виђено и највеће надметање на мечу које је окончано у тај брејку у коме је Лехечка био концентрисанији и са 7:5 повео са 2:1 у сетовима.

У четвртом сету Крајиновић први долази до брејк шансе на 2:1 али не успева да је реализује.

Потом Лехечка на 3:3 осваја две шансе али ни он не долази до предности, па је сет разрешен у тај брејку. Концентрисанији и вештији је био српски тенисер и са 7:5 долази до изједначења од 2:2 у сетовима.

И у одлучујућем петом сету Крајиновић први осваја брејк шансу и претвара је у вођство од 3:2 у одлучујућем сету. Али Лехечка одмах узвраћа рибрејком за изједначење.

У самој завршници када се учинило да ће и пети сет отићи у тај брејк, Крајиновић осваја нову брејк шансу коју претвара у вођство од 5:4 да би потом сигурно освојио свој сервис гем за освајање сета, коначну победу и пласман у друго коло турнира.

Наредни ривал у другој рунди Вимблдона 31. тенисеру на АТП листи биће Ник Кирјос који је такође играо пет сетова и савладао Британца Пола Џаба са 3;6, 6:1, 7:5, 6:7 (3), 7:5.

Српски и аустралијски тенисер састајали су се три пута и сва три дуела добио је Кирјос.

 

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво