Читај ми!

Велики Кецмановићев реванш Фрицу за најбољи пласман у каријери

Српски тенисер Миомир Кецмановић наставио је са изузетним партијама од почетка сезоне и пласирао се у четвртфинале мастерса у Мајамију. Кецмановић је четвртој рунди елиминисао Тејлора Фрица из Сједињених Америчких Држава резултатом 3:6, 6:1, 6:4 и тако му се реванширао за пораз у Индијан Велсу прошле недеље.

Миомир је направио велики преокрет против Фрица и не само да му се осветио за прошлонедељни пораз, већ је изједначио свој најбољи учинак у два параметра.

Поново се нашао међу најбољих осам на неком од турнира из серије 1.000, а овај успех у Мајамију донеће му скок најмање на 38. позицију на АТП ранг-листи, чиме ће изједначити најбољи пласман у каријери.

Први део меча обележила је неизвесна борба и одлични сервиси обојице, али је онда Фриц изненада направио брејк и то му је било довољно да поведе у сетовима.

Није Миша одустајао, пошто је на старту другог снажно узвратио и двапут одузео сервис ривалу. Повео је са 4:0 у гемовима и тада је било јасно да ћемо гледати одлучујући сет, што се касније и испоставило тачним.

Жалио се Американац свом тренеру да је уморан, некако је преживео први маратонски гем у трећем сету у којем је спасао четири брејк прилике, али већ други није. Кецмановић је направио брејк и дошао до капиталне предности.

Претио је Тејлор до краја, имао неколико прилика и полуприлика, али је Србин некако издржао и дошао до великог тријумфа.

Он ће се у следећој рунди борити против Карлоса Алкараса из Шпаније, који је поново, овога пута након преокрета, елиминисао Грка Стефаноса Циципаса.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво