Читај ми!

Спонзори остају уз Ђоковића упркос депортацији из Аустралије

Највећи спонзори остаће уз Новака Ђоковића без обзира на дешавања која су довела до депортације из Аустралије. Лојалност и посвећеност најбољем тенисеру света потврдили су "Рајфајзен банка" и компанија "Ибло" (Hublot), која производи луксузне сатове, док се исто очекује и за "Лакост" (Lacoste), чију опрему Ђоковић са великим успехом носи већ неколико година.

Новак је у недељу морао да напусти Аустралију, пошто му је други пут у 10 дана поништена виза одлуком министра за имиграције Алекса Хока.

Осим што неће учествовати на првом гренд слему, много је занимало и шта ће се десити са његовим спонзорским уговорима, али за сада нема бојазни да ће га компаније са којима сарађује напустити.

"Одлука Рајфајзен банке о спонзорству донета је много пре актуелног извештавања о Новаку Ђоковићу и његовом вакциналном статусу, као и његовом учешћу на Аустралијан опену", стоји у саопштењу аустријске банке.

Сличног става су и из компаније "Ибло", чије сатове наш ас носи од прошле године.

"Новак Ђоковић је своја личност. Не можемо коментарисати било коју од његових личних одлука. Ибло ће наставити партнерство са првим тенисером света", истичу из "Иблоа".

Портпарол "Лакоста" истакао је за Си-Ен-Ен да ће контактирати Ђоковића како би "анализирали догађаје који су пратили његово присуство у Аустралији".

Новакови остали спонзори – "Асикс", "Хед", "Лемеро", "Нет џетс" (NetJets), "Пежо", "УСГ" (Ultimate Software Group) нису се још оглашавали поводом догађаја у Аустралији, нити одговорили на питање Форбса.

Магазин који се бави бизносом и финансијама израчунао је да би, у случају да пропусти и преостала три гренд слема у сезони, светски "број 1" остао без шансе да зарадди 8,18 милиона долара, само од турнирских награда.

Међутим, финансијски би много више штете претрпео јер би такав сценарио сигурно пратило и распитање спонзора. Ђоковић је прошле сезоне укупно зарадио 34,5 милиона америчких новчаница, што га ставља на 46. место листе спортиста са највећом зарадом у 2021.

Форбс пише и да он није једини спортиста који је показао скептичност према вакцини против ковида 19, пошто по анализи овог часописа из децембра, чак 13 од 50 спортиста са споменуте листе није потврдило да је вакцинисано.

Вакцинални статус обично имали мали утицај на спонзорске уговоре, али постоје и случајеви када је долазило до проблема. Најпознатији је свакако онај са НФЛ звездом Ероном Роџерсом, који је прошле јесени због ширења погрешних информација о вакцини остао без уговора са компанијом "Превеа хелт" (Prevea Health) из Висконсина.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво