Читај ми!

Ко је Ентони Кели, судија који је пресудио у корист Ђоковића

Обожава локалне аустралијске слаткише, такозване чоколадне метке, и гаји огромну љубав према коњским тркама, а у жижу јавности доспео је као човек који је пресудио у корист Новака Ђоковића. Ко је, заправо, судија Ентони Кели?

Судија Ентони Тони Кели остаће упамћен као човек који је председавао суђењем којим је поништена одлука Савезне владе Аустралије о укидању визе и депортацији Ђоковића у понедељак.

Иако је специјализован за финансијске случајеве и банкротства, случај поништавања визе најбољег тенисера на свету запао му је сасвим случајно – био је дежуран тог дана.

Судија у Мелбурну постао је 2017. године након 30-годишње адвокатске праксе.

Кели је дипломирао 1982. године на Краљевском институту за технологију у Мелбурну, а након пет година проведених као адвокат, највише за индустријско право, примљен је у адвокатску комору 1987. године.

Његове колеге га описују као човека хладне главе и умереног темперамента који је донео своју срдачну природу у суд. Током каријере његово име није било познатије у ширим круговима, највише због тога што су његове одлуке ретко када биле поништаване, а случајеви које је водио окончавали су се без много драме.

„Директан је и прецизан. Био је добар адвокат, а сада је одличан судија", каже о њему један од колега.

Чоколадни меци и тркачки коњи 

Са истом количином ентузијазма коју уноси у судницу, Ентони Кели прилази и локалним аустралијским слаткишима, такозваним чоколадним мецима, а често се може видети како у њима ужива током пауза у суђењима.

Осим тога, гаји велику љубав према тркачким коњима. Познато је и да је супрузи Филипи за њен 40. рођендан купио удео у тркачком коњу Панти.

Панта је 2002. године победила на Јужноаустралијском дербију, упркос томе што је квота на њу била 30:1. Две године касније на Купу у Аделејду поново је тријумфовала, а шансе су јој биле 25 према 1.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво