Читај ми!

Дел Потров отац спискао 30 милиона и довео сина на ивицу банкрота

Тениски свет ових дана потресају вести које изазивају велику пажњу, а немају много везе са оним што се догађа на самом терену, па је тако после ситуације у којој се нашао Новак Ђоковић, јавност сазнала и за тешку ситуацију у којој се нашао његов велики пријатељ Хуан Мартин дел Потро. Аргентинац, који годинама муку мучи са повредама, сада се нашао и у великим финансијским проблемима јер је његов отац изгубио готово читаво богатство које је Хуан Мартин зарадио у каријери.

Дел Потро, који је тренутно 756. играч на АТП ранг-листи и чека повратак после дуге паузе због операције колена, у каријери која траје скоро две деценије зарадио је нешто мање од 26 милиона долара од турнирских награда.

Уз уносне уговоре са компанијама "Најки", "Вилсон", "Пежо", "Ролекс" и многим другим, "див из Тандила" је, чинило се, обезбедио себи довољно новца да до краја живота живи више него пристојно.

Међутим, велики шок је доживео после смрти оца Данијела, када је схватио да је остао без малтене читавог богатства.

Аргентину је шокирала вест коју су новинари изнели у телевизијском шоу "А ла тарде" на каналу Америка, говорећи да је Данијел потрошио 30 милиона долара синовљевих пара, док је водио рачуна о његовим финансијама.

"Не верујем да има више од три милиона долара на рачуну у банци. То је доста новца, али он је мислио да се обезбедио до краја живота, а онда је сазнао у каквом се хаосу налази", рекао је један од водитеља.

До смрти у јануару прошле године Данијел је водио рачуна о финансијама свог сина, али га је, испоставиће се, оставио на само 10% укупне зараде у каријери.

"Шворц је", наставили су водитељи.

"Дел Потро старији, који је ветеринар, преварио је сопственог сина. Хуан је сазнао за најгори могући сценарио када је видео бројеве."

Према сазнањима до којих су дошли новинари канала Америка, отац 33-годишњег тенисера је улазио у пословне подухвате за које није имао знање и искуство, што је резултирало губитком богатства. Тако је, примера ради, изнајмио 9.000 хектара и комплетну опрему за узгајање соје, али је само нагомилао дугове.

Лоше инвестиције и катастрофални зајмови откривени су тек након његове смрти.

"Када му је отац преминуо, људи који су му издавали кредите су почели да куцају на врата Хуана Мартина јер његов отац није могао да обузда бизнис док је био жив. Највећи дуг је са произвођачем житарица у Некоћеи, и то Хуан Мартин сада враћа", додали су током емисије.

Откривено је и како се понашао према свима који су улазили у живот тенисера.

"Имао је детективе које је плаћао да прате девојке свог сина."

Дел Потро је био веома везан за свог оца и често је истицао да без њега не би могао да испуни дечачки сан и постане професионални тенисер.

Аргентинац је највећи успех у каријери направио 2009. године, када је освојио Ју-Ес опен, док је на истом турниру финале играо и 2018.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво