Читај ми!

Аустралијске власти поново поништиле визу Новаку Ђоковићу!

Аустралијске власти поново су поништиле визу Новаку Ђоковићу после одлуке министра за имиграције у Федералној влади Алекса Хока. Хок је преломио после неколико дана размишљања и Ђоковић се суочава са тиме да мора да напусти земљу. Новак има право жалбе на ту одлуку и извесно је да ће је његов правни тим поднети.

Новаку је, пошто му је првобитно укинута виза за Аустралију, на суду прихваћена жалба и он је почео да се припрема за турнир, али је коначна одлука била у рукама министра Хока.

По аустралијском закону, министар за имиграције има дискреционо право да укине визу и наложи депортацију, што је Алекс Хок у овом случају искористио.

"Данас сам искористио своје дискреционо право члана 133Ц (3) Закона о имиграцијама да поништим визу коју поседује господин Новак Ђоковић, на основу здравствених разлога, јер је тако у јавном интересу", стоји у саопштењу.

"Одлука је донета после наредбе Федералног суда 10. јануара 2022. да се поништи одлука о укидању визе.

Доносећи ову одлуку, пажљиво сам размотрио информације које су ми доставили министарство унутрашњих послова, гранична полиција и господин Ђоковић.

Влада Скота Морисона је потпуно посвећена заштити граница Аустралије, нарочито у време пандемије коронавируса.

Захваљујем званичницима министарства унутрашњих послова и граничне полиције који раде свакодневно у интересу Аустралије", наводи се у саопштењу.

Ђоковићеви правници ће одмах уложити жалбу и поново ићи на суд, како би суђење почело у суботу, а све се решило у недељу, дан уочи старта Аустралијан опена.

Чека се и детаљно објашњење одлуке министра Алекса Хока, односно шире образлагање разлога за укидање визе. Када буду доступни детаљи, биће јасније и на који начин ће Ђоковићеви адвокати покушати да припреме одбрану свог клијента.

У случају да Суд не поништи ову одлуку и не досуди у корист српског тенисера, он ће морати да напусти земљу и прети му три године забране уласка у Аустралију.

Турнир се одржава од 17. до 30. јануара.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво