Читај ми!

РТС у Аустралији: Само је Новаку направљен проблем, преостала му само једна опција

Од 23 играча који су затражили медицинско изузеће за вакцинацију поводом доласка у Аустралију на први Гренд слем тениске сезоне, само је Новаку Ђоковићу направљен проблем, преноси некадашњи дописник РТС-а из Аустралије Драган Царан.

Најбољем тенисеру света Новаку Ђоковићу укинута је виза за Аустралију и мораће да напусти земљу, одлука је тамошњих власти после саге која се одвијала на аеродрому у Мелбурну. 

"Иако сам пре само пар сати био оптимиста у овом случају, аустралијска влада је ипак донела ову ригорозну меру. Новаку је сада преостала само једна опција, а то је правни приговор на одлуку пограничних власти Аустралије. Адвокатски тим најбољег светског тенисера разматра ту најбољу форму приговора", рекао је Царан.

Дописник РТС-а из Аустралије наводи да је српски тенисер имао подршку Аустралијан опена. 

"Аустралијан опен је стао на страну Новака Ђоковића, пошто је неименовани функционер такмичења изјавио да је 23 тенисера затражило и добило медицинско изузеће. Највећи број играча је без проблема допутовао у Аустралију, а једино је Новаку направљен проблем и ускраћен улазак. Званичник тврди да је то политичка жеља федералне владе, која на Новаку показује чрвствину и опете слабости у борби против пандемије коронавируса", додаје Царан.

Српском тенисеру "одшкринута су врата" и преостала му је једна опција. 

"Новаку су остала одшкринута врата и верујемо да ће адвокатски тим имати правну аргументацију да може да побије одлуку власти и да Новак учествује на АО. Рок за решење случаја је кратак, јер Новак има налог да до поподне напусти Аустралију. Видећемо како ће правни систем Аустралије помоћи да се реши ова ситуација. Два су разлога зашто је Новак остао ускраћен за визу, један је да аустралијске власти нису веровале у документацију српског тенисера, у два панела, када је тражио изузеће због ковида и због тога је имао визу која није садржала могућност да невакцинисани људи уђу у Аустралију", закључује Царан.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво