Читај ми!

Бубањ: Биће притисака на Новака, али он уме из негативне атмосфере да извуче нешто позитивно

Аустралијан опен почиње 17. јануара и Новак Ђоковић покушаће да обори свој актуелни рекорд од девет титула у Мелбурну, али и да постане први тенисер у историји који је освојио 21 гренд слем трофеј у појединачној конкуренцији. Тениски тренер Горан Бубањ каже за РТС да ће након добијања медицинског изузећа сигурно бити оних који ће користити ситуацију за психолошки притисак на Ђоковића, али да је Новак на све то спреман.

Новак Ђоковић је на путу за Мелбрун, а недуго након што је на друштвеним мрежама саопштио да је добио медицинско изузеће и да ће учествовати на првом гренд слему сезоне, огласили су се и организатори турнира.

Представници Аустралијан опена рекли су да је Новак добио медицинско изузеће од независне комисије владе државе Викторија коју чине медицински експерти.

Захтев за изузеће подноси се анонимно, односно без имена играча. Организатори су саопштили да није само Ђоковић добио изузеће, али да је објављивање информације о томе лична одлука сваког играча. Ипак, таква одлука већ је наишла на различите реакције широм света, па и у самој Аустралији.

Тениски тренер Горан Бубањ каже за РТС да је по питању медицинске документације сигурно све чисто и да нема никаквих разлога да Новак буде привилегован на било који начин, али да у свету тениса остаје контроверза да ли је вакцинисан и зашто то није објавио.

"Неке ствари које су потпуно приватне стављене су у први план и мислим да је добро што се овако завршило, али није добро што је тако дуго трајало", истиче Бубањ.

"Новак је на све спреман"

Бубањ подсећа да је Новак пропустио АТП куп, који је, како каже, добра припрема за Аустралијан опен и сматра да то у тениском смислу може да му смета.

Бубањ каже да ће бити оних који ће из својих личних разлога користити целу ситуацију за психолошки притисак и покушај да дестабилизују Ђоковића.

"Мислим да је Новак на све то спреман и мислим да то није од великог утицаја на њега. Много већи утицај је што није играо тај турнир у Сиднеју, али познавајући Новака, он се кроз гренд слем турнир утренира. Има довољно мечева, уколико не буде неких мина у првом делу турнира", сматра Бубањ.

Каже да Новак, као и сви остали, прати коментаре на интернету и у разним медијима, без обзира на то колико покушава да се искључи.

"Биће притисака сигурно, али он често уме да извуче из негативне атмосфере нешто позитивно. Видели смо да му је на Ју-Ес опену контраефекат створила публика која је листом била уз њега, тако да не бринем и мислим да неће бити проблема", наглашава Бубањ.  

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво