Читај ми!

Српски тенисери тренирали у Мадриду пред дуел са Казахстаном

Дејвис куп репрезентација Србије одрадила је у понедељак увече први тренинг у Мадриду, где ће се у среду састати са Казахстаном у четвртфиналу Завршног турнира.

Тенисери Србије тренирали су у мадридској Арени, где ће завршница Дејвис купа протећи без домаће селекције и браниоца трофеја - селекције Шпаније.

Руси су их елининисали победом у дублу и тако увели Србију међу осам најбољих.

"Захвални смо на још једној прилици што смо овде. Играмо четвртфинале са Казахстаном. Нисам био у овој дворани скоро 15 година, када сам послењи пут играо турнир у Мадриду. Услови су одлични, добра је енергија у екипи, сви смо мотивисани и надамо се најбољем", рекао је најбољи српски, али и светски тенисер Новак Ђоковић.

Српски тим припрема се за четвртфинални дуел са Казахстаном, који је заказан за среду од 16 часова.

Новак Ђоковић састаће се са Александром Бубликом, 36. на АТП листи.

Други сингл играч Казахстана сигурно ће бити искусни Михаил Кукушкин, који је био у екипи и пре пет година у Београду, када је Србија, са Новаком у тиму, савладала Казахстанце са тесних 3:2.

"Играмо четвртфинале са Казахстаном, а то је екипа која је веровазтно највише потцењена у Дејвис купу. Победили су у својој групи, имају Бублика који је изузетно незгодан играч - има снажан сервис и игра врло рискантан тенис и ићи ће на победу против мене. С друге стране, Кукушкин је ветеран и играо је и побеђивао пуно важних мечева за репрезентацију Казахстана, има доста искуства", анализирао је Ђоковић наредног противника.

Победник тог сусрета састаће се у полуфиналу са Хрватском, која је синоћ савладала Италију у Торину са 2:1.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво