Читај ми!

Аустралијски министар: Ако се не вакцинише, Ђоковић неће моћи да игра на Аустралијен опену

Новак Ђоковић неће моћи да уђе у Аустралију да брани титулу на Аустралијен опену ако не буде потпуно вакцинисан против ковида 19, саопштио је министар имиграција ове земље.

Светски број један, који је изједначен по броју гренд слем титула са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом, са 20 најважнијих тениских титула, одбио је да открије да ли је вакцинисан, а тиме је потврдио да није сигуран да ће бранити титулу у Мелбурну.

Алекс Хоки, министар за имиграције Аустралије, разјашњавајући услове за добијање визе, истакао је да страни играчи морају да имају две примљене дозе вакцине пре јануара.

"То је општа ствар, не односи се само на тенисере. Сваки посетилац Аустралије мора да буде вакцинисан", рекао је Хоки. 

"Немам специјалну поруку за Ђоковића. Имам поруку за свакога ко жели да посети Аустралију. Мора да буде потпуно вакцинисан."

Осим Ђоковића, деветоструког шампиона Аустралије, ово правило може да онемогући још неколицину тенисера да се такмиче.

Како се наводи у неким скоријим извештајима, више од трећине професионалних тенисера није вакцинисано. Међу њима су, спекулише се, и Алекс Зверев и Данил Медведев.

Министар здравља у аустрлаијског влади Грег Хант истиче да су правила таква да би се заштитили управо Аустралијанци.

"Односе се на свакога, без изузетка, страха или повлађивања. Није важно да ли сте светски број један или ма ко други", рекао је Хант на конференцији за медије у среду.

Мелбурн, други по величини град Аустралије, у локдауну је од августа због заражених делта варијантом коронавируса, али ће почети да се отвара у петак, када 70 одсто одрасле популације државе Викторије (у којој се Мелбурн налази) буде вакцинисано.  

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво