Читај ми!

Девојчица којој је Новак поклонио рекет има српско име и обожава тенис

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић у недељу није само освојио Вимблдон и исписао нове странице историје "белог спорта", већ је усрећио још једно дете на трибинама, као што је то био случај прошлог месеца када је тријумфовао на Ролан Гаросу. Ђоковић је овога пута, након великог успеха, један од рекета којим је играо поклонио девојчици која је седела у првом реду трибина.

Новак је освојио шести Вимблдон, а укупно 20. гренд слем трофеј победом над Матеом Беретинијем у финалу, резултатом 6:7 (4-7), 6:4, 6:4, 6:3.

Тиме се изједначио са великим ривалима Роџером Федерером и Рафаелом Надалом на првом месту вечне листе тенисера, да би после меча направио гест којим је улепшао дан младој навијачици.

Девојчица је са оцем седела у првом реду и у рукама држала транспарент на којем је била Ђоковићева фотографија и речи "Број 1, невероватан, историјски, амбициозан, атрактиван".

Како је после објавио на друштвеним мрежама, српски ас јој је дао вредан поклон јер је била "најслађа", као што је то учинио на Ролан Гаросу поклонивши најмлађим навијачима прво рекет, а онда и качкет.

Британски Телеграф је објавио да је у питању девојчица која се зове Иванка Ли и која тренира тенис, а Ђоковић јој је велики узор.

"Иванка је одушевљена. Разговарали смо телефоном и питала ме је "Шта се догодило, да ли је ово прави рекет?" За то време сам шетала пса са петогодишњим сином, пошто он због година није могао да уђе на трибине. Волела бих да смо сви били заједно", изјавила је њена мајка Крис за Телеграф.

Она је открила да ћерка тренира тенис и да би Новаков потез могао много да јој значи у даљем напредовању.

"Игра тенис и заиста много ради. Побољшала се прилично у последња три месеца. То је био први пут да је моја ћерка била на финалу Вимблдона. Волела бих да јој рекет донесе срећу како би она једног дана могла да буде на Вимблдону. Она апсолутно воли тенис, гледа сваки меч са мном."

За крај, открила је и да се Иванка много потрудила око транспарента.

"Она је смислила све речи, осим последње. Желела је да последња реч буде краљ или диван, али сам ја желела да буде нешто смешно. Обожавамо Новака заиста. Он ради напорно и представља све што желите да један тенисер буде. Толико је добар и понизан", закључила је мајка Иванке Ли.  

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво