Читај ми!

Како су италијански медији видели победу Ђоковића над Беретинијем

Италијански коментатори су током читавог меча Беретинија и Нолета на врло елегантан и коректан начин навијали за првог Италијана који је после 144 године доспео у финале Вимблдона, пишући ново поглавље историје италијанског тениса. Он је и први који се, након 45 година тј. Панате на Ролан Гаросу 1976, пласирао у финале у петак, 9. јула, можда и не случајно, јер је баш тог дана био и Андријанов 71. рођендан.

Није могао ни да наслути да сан може да се оствари, али двадесетпетогодишњи Италијан наставља да сања. Публика и коментатори су му опростили пораз у финалу Вимблдона јер се зна против кога је играо, ипак је Новак број један.

Италијански коментатори су приметили да је публика увек против Ђоковића или да је можда елегантније рећи да су увек на страни оног ко игра против најбољег на свету, али да оно што Нолета чини невероватним јесте ментална снага којом превазилази нескривену антипатију навијача.

Штавише, коментарисали су, а њега то као да чини још јачим. Ти исти коментари могли су се прочитати на друштвеним мрежама: "Погледајте Ђоковића, што је публика више на страни противника, он је јачи."

Медији су и пре неколико дана пренели Нолетове речи да је 90 одсто публике скоро увек против њега, тако да је он практично сам на терену и стадиону. "Дакле не играм само против ривала већ и против публике, која ме стално провоцира", изјавио је Новак.

Један италијански дневни лист је написао текст под насловом: "Вимблдон – Ђоковић је непобедив, Беретини се клања најјачем", у коме за Ђоковића кажу да је показао класу, енергију и менталну снагу освојивши 20. титулу на гренд слемовима, шесту на трави Ол Ингланд клаба у Лондону.

Након што је бацио мајицу и патике публици, Ноле је поклонио рекет девојчици баш као што је на Ролан Гаросу дао рекет дечаку који га је све време бодрио.

Италијански коментатори су изјавили да Ђоковић овако може да игра бар још две године и да можемо још много тога да очекујемо од "човека са друге планете".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво