Читај ми!

Новак: Сан се наставља, одустајање није опција

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић је, након победе над Денисом Шаповаловом и пласмана у финале Вимблдона, рекао да се наставља његов дечачки сан: игра и побеђује на свом омиљеном турниру.

Ђоковић је након меча имао речи хвале за противника.

"Резултат не одражава ток меча, противник је имао сервис за први сет, био је бољи играч у добром делу другог сета. Хтео бих да му аплаудирам и да му сви аплаудирате због свега што је урадио данас, али и на целом турниру. Ово му је било прво полуфинале, био је емотиван и видећемо га још много пута у завршницама турнира у будућности, он је изванредан играч", рекао је Новак.

Вимблдон је видео великог борца на делу још једном.

"Много пута сам рекао, на мом посебном, најдражем турниру, омиљеном терену, нема повлачења. Када изађеш на терен, нарочито у завршници турнира о коме сам одувек сањао, све што могу да кажем је да се сан наставља. Трудим се да извучем максимум из себе, одустајање никада није била опција", додаје Ђоковић.

Новак се пласирао у 30. гренд слем финале, а седмо на Вимблдону.

"Шта имамо од статистике данас? Кад то изнесете, звучи сјајно. Волим то да чујем и охрабрује ме статистика, нарочито у овој фази каријере. Био сам привилегован да исписујем историју у спорту који волим и кад год чујем да се нешто историјски деси, будем испуњен, али морам да будем уравнотежен, да се усредсредим само на следећи меч", закључио је Новак.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво