Читај ми!

Осака: Ђоковић пружио подршку након повлачења са Ролан Гароса

Јапанска тенисерка Наоми Осака изјавила је да су спортисти Новак Ђоковић, Мајкл Фелпс, Стефен Кари и бивша прва дама САД Мишел Обама били међу онима који су јој пружили подршку након што се повукла са Ролан Гароса због проблема са менталним здрављем.

У есеју који је објављен у магазину Тајм, осваајчица четири гренд слем титуле и бивша најбоља тенисерка света написала је да се нада да се "могу донети мере за заштиту спортиста" и предлаже да им се дозволи да понекад прескачу медијске обавезе без кажњавања.

"Има тренутака када се било ко од нас бави проблемима иза кулиса. Свако од нас као човек пролази кроз нешто на неком нивоу", рекла је Осака.

После победе у првом колу Ролан Гароса, Осака је кажњена са 15.000 америчких долара због недоласка на обавезну конференцију за новинаре, а Јапанка се након тога повукла са турнира, рекавши да се суочава са анксиозношћу.

"Веровали или не, природно сам интровертна. Постало ми је очигледно да буквално сви или пате од проблема повезаних са менталним здрављем или познају некога ко има проблема са тим. Надам се да људи могу да схвате да је у реду да не будеш у реду, и да је океј да се разговара о томе", написала је Осака у свом есеју.

Она није играла након Париза, прескочила је и Вимблдон, али ће играти на Олимпијским играма у Токију, које почињу 23. јула, где ће представљати родни Јапан.

Такође је предложила да се тенисерима да и "неколико дана боловања", током којих се ослобађају обавеза према медијима, када не морају да откривају личне разлоге.  

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво