Читај ми!

Ђоковић преко Фучовича до полуфинала Вимблдона

Новак Ђоковић савладао Мађара Мартона Фучовича са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:4, и пласирао се у полуфинале Вимблдона. Ово је Новаково 41 гренд слем полуфинале, а десето у Лондону. Наредни ривал нашег тенисера у борби за финале биће Денис Шаповалов, који је после пет сетова елиминисао Карена Хачанова.

Новак је кренуо силовито, па је уследио пад у игри нашег тенисера. Међутим, противник то није искористио. Иако је пружио велики отпор, Мађар није имао снаге да озбиљније запрети. На крају сигурна победа Ђоковића и пласман у полуфинале.

Ђоковић је кренуо снажно, замало да с нулом реши сет у своју корист. Међутим, Мађар је успео да врати један брејк и освоји два своја сервиса, али ипак није имао снаге за преокрет и наш ас добија први сет са 6:3.

Највећа борба виђена је у другом сету. Оба тенисера су константно притискала противников сервис. У првом гему Новак је пропустио четири брејк прилике. Потом је виђено доста гемова на разлику, али није било брејк прилика све до деветог гема, када наш тенисер одузима сервис противнику. У наредном гему Новак на свој сервис ставља тачку на други сет – 6:4.

Трећи сет Новак је почео брејком, што је донекле каналисало ток сета. Фучович је покушао да се врати, али је пропустио своју шансу у четвртом гему.

Још неколико гемова на разлику, али није било брејкова. Ђоковић приводи сет и меч крају за коначних 6:4 у трећем сету.

Турнир у Вимблдону траје до 11. јула, игра се за наградни фонд од 35.016.000 фунти, а директне преносе моћи ћете да пратите на програмима РТС-а.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво