Читај ми!

Зашто је Ђоковић публици у Лондону морао да покаже где јој је место

Новак Ђоковић је титулу на Вимблдону освајао пет пута и по томе је четврти најуспешнији у историји највећег тениског турнира, али често у Лондону није имао подршку адекватну сопственој величини. У много случајева је најбољи тенисер данашњице против себе имао не само противника, већ и готово све присутне на Централном терену вимблдонског комплекса, а често су они прелазили границу и спортског и доброг укуса.

Слична ситуација се догодила и током меча трећег кола овогодишњег издања у којем је Новаков противник био амерички квалификант Денис Кудла.

Ђоковић је савладао расположеног Кудлу у три сета, иако није пружио најбољу партију, а разлог за то делимично лежи и у нервози коју је осећао током читавог сусрета због "сукоба" са одређеним гледаоцима.

Очигледно изнервиран, неколико пута је гласно реаговао после освојених поена уз неизоставан поглед ка том делу трибине, посебно након добијања другог сета.

"Видите, у жару борбе се такве ствари десе. Емоције, стрес, притисак – све што се деси на терену се испољи. Некада можда делује да покажемо превише, некада осећамо да нам мало недостаје подршке и једноставно желите све да избаците из себе. То се мени догодило", изјавио је Ђоковић.

И по добијању последњег поена се окренуо ка групи људи која га је провоцирала, да би после меча објаснио о чему се тачно радило.

"Да будем искрен, то није нешто што људи не виде. Чињеница је да ја 90 посто мечева, ако не и више, играм и против противника и против стадиона. Ретко где добијам више подршке од свог противника. То је нешто на шта се јесам навикао, али с друге стране, човек сам, имам емоције, и наравно да се деси да ме неко избаци из такта и да ме изнервира, када ме провоцирају. Било је неколико њих, али не бих сада о томе. Та бурна реакција је била можда бурнија него што би требало да буде, али морао сам то да избацим из себе и да им покажем где им је место", закључио је Ђоковић.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво