Читај ми!

Немачка штампа о Ђоковићу: Немилосрдни човек од гуме

Новак Ђоковић је нови тениски краљ Париза и сада је само питање времена када ће стићи Федерера и Надала, пише немачка штампа након финала Отвореног првенства Француске.

Немачка штампа о Ђоковићу: Немилосрдни човек од гуме Немачка штампа о Ђоковићу: Немилосрдни човек од гуме

"У Енглеској је 2008. године објављена једна помало чудна студија, према којој фудбалске екипе у црвеним дресовима чешће побеђују. Новак Ђоковић је у финалу Отвореног првенства Француске доказао да тако нешто можда важи и у тенису. Он је прва два сета, која је играо у белој мајици, деловао као сигурни губитник против Грка Стефаноса Циципаса. А онда се пресвукао и кренуо у јуриш ка победи: у црвеној мајици."

Тако о финалу Ролан Гароса пише Франкфуртер алгемајне цајтунг.

Лист подсећа да је то било прво финале у Паризу од 2016. без "великог доминатора" Рафаела Надала. А и у протеклих 16 година то се догодило само три пута.

"Сада Париз има новог краља", пише франкфуртски лист.

Краљ се затетурао, али није пао

"Ђоковић је сада први професионалац који је освојио сваки гренд слем најмање два пута", подсећа Зидојче цајтунг.

"Са 19 титула, он је сада у непосредној близини Роџера Федерера и Рафаела Надала (који имају по 20). Након тријумфа у Мелбурну, на Отвореном првенству Аустралије, а сада и у Паризу, он чак има шансе за годишњи слем, ако победи на сва четири главна тениска догађаја у једној сезони. А расправа о питању ко је највећи играч свих времена, вероватно ће у једном тренутку сама од себе пружити одговор", пише Зидојче цајтунг у тексту под насловом "Немилосрдни човек од гуме исписује историју тениса".

"Краљ се затетурао, али није пао", тако о мечу у Паризу пише лист Билд.

"Новак Ђоковић је у финалу Отвореног првенства Француске победио Стефаноса Циципаса са 6:7 (6:8), 2:6, 6:3, 6:2 и 6:4. Србин је тако, након 2016, по други пут тријумфовао на најважнијем турниру на шљаци на свету. То је 19. гренд слем титула за светског броја један", подсећа најчитанији немачки таблоид.

Само је питање времена...

"Новак чини немогуће могућим", тако је за Јуроспорт на немачком Ђоковићеву победу прокоментарисао његов бивши тренер и легенда немачког тениса Борис Бекер.

Још један немачки тенисер имао је коментар на финале Ролан Гароса.

Миша Зверев, који је меч пратио са трибина у Паризу, на крају је морао да призна: "Ово је невероватно."

Лист Велт пише: "Непуних 48 сати након што је демонстрирао снагу у мечу против Рафаела Надала, Новак Ђоковић поново је показао своје невероватне способности – овога пута у финалу Отвореног првенства Француске против младе наде тениса."

"Тако је победника на гренд слему поново обезбедила 'велика тројка', коју чине Ђоковић, Федерер и Надал. За Србина то значи 19. гренд слем тријумф, док његова два дугогодишња конкурента имају по двадесет", пише немачки Велт и закључује: "Чини се да је само питање времена када ће их Новак Ђоковић сустићи."

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво