Читај ми!

Новак: На неки начин ми се свидело што сам губио 2-0 у сетовима

Најбољи тенисер данашњице Новак Ђоковић после преокрета над Лоренцом Мусетијем говорио је о томе шта му је пролазило кроз главу у тренуцима у којима је губио. Ђоковић је елиминисао младог Италијана, иако је губио 2-0 у сетовима, обезбедивши тако пласман у ново четвртфинале у Паризу.

Новак је истакао да је после изгубљена два сета отишао у свлачионицу и вратио се као нов човек.

"Ишао сам да променим доњи веш, нисам био у тоалету, ако баш желите да знате", рекао је Ђоковић на питање о томе зашто је желео да напусти терен у тим тренуцима.

"Мислим да сам нервознији био када сам почињао меч него када сам губио 2-0. Искрено, чак ми се на неки начин и свидело то што сам имао заостатак од два сета. Нисам могао да пронађем свој ритам, али честитам и Лоренцу јер је играо добро у кључним тренуцима."

По повратку на шљаку стадиона "Филип Шатрије" ситуација се потпуно променила - светски "број 1" је заиграо на свом нивоу, док се Италијан потпуно угасио, а потом и предао због повреде.

Када сам се вратио на трећи сет осећао сам се другачије. Био сам потпуно други играч. Имао сам бољи осећај, био сам самоуверенији и играо сам онако како је требало од самог старта. Видео сам да је од трећег сета Лоренцо почео да се троши физички. Направио сам већи притисак и ту је био крај."

Освајач 18 гренд слемова свестан је да је добро физички припремљен и да зна да има добре шансе у дугим мечевима.

"Волим да играм на три добијена сета са млађим играчима. Увек мислим да имам добре шансе у таквим ситуацијама јер могу да изморим противника. Највећи број таквих мечева у својој каријери сам добио, мислим да имам богато искуство", додао је Ђоковић.

Он ће у следећем колу играти против још једног Италијана Матеа Беретинија који је прошао без борбе због одустајања Роџера Федерера.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво