Читај ми!

Ђоковић: Све сам подредио Паризу

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да ће му турниру у Београд послужити за рад на одређеним сегментима игре како би засијао на гренд слему у Паризу.

Ђоковић је постављен за првог носиоца на турниру у Београду, који се игра недељу дана пред Ролан Гарос, други гренд слем у сезони.

"Необично је да се у Србији играју два турнира у само месец дана, увек је лепо играти овде. Нисмо ни планирали да га организујемо, а настао је као резултат померања Ролан Гароса. Мислим да успех неке нације у тенису зависи од броја турнира."

"С Тениским савезом Србије се трудимо да организујемо што више турнира за младе, на тај начин можемо да напредујемо. Што више турнира, то мање трошкова. Ако немате турнире, све је теже и скупље. Драго ми је што сам и ја овде, могу да будем с породицом", рекао је Ђоковић на конференцији за медије пред наступ на Сербиа опену.

Он ће се на овом турниру из серије АТП 250 у другом колу састати са бољим из дуела Матс Мораинг - Егор Герасимов.

Најбољи играч света осврнуо се и на начине физичке припреме.

"Задовољан сам како сам играо у Риму. После пет сати проведених на терену у суботу, био сам добар у недељу. То ме је задовољило, сазнање да могу да играм добро. Све сам подредио Паризу."

"На овом турниру ћу се фокусирати на рад на одређеним сегментима игре да их побољшам, како бих засијао у Паризу. То је веома захтеван турнир, игра се две недеље", рекао је Ђоковић.

У суботу је прославио 34. рођендан, а јасан је када су у питању жеље које има.

"Пре свега, пожелео бих здравље. Поред тога, желим љубав и мир и да проводим више времена са најдражим људима у животу. То је оно што ми недостаје у претходних 15 година. Трудим се да будем срећан и на терену и ван њега."

"Такође, волео бих да поново организујемо Адриа тоур. Мислим да је та идеја лепа, да се помогне тенису на Балкану, да се уједини регион уз помоћ спорта. То је једна од ретких области која уједињује људе."

"Мислим да је оно што смо успели да организујемо прошле године било лепо и желим да се то настави. Као тенисер, желим да што више путујем по региону и земљама бивше Југославије. Планови за организацију тог турнира и даље постоје и током играчке каријере желим да то остварим", закључио је Ђоковић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво