Читај ми!

Дуел титана припао краљу шљаке, Надал после беспоштедне борбе надиграо Ђоковића

Новак Ђоковић није успео да одбрани Рим. Бољи од њега у финалу био је Рафаел Надал. После велике борбе у три сета Шпанац је славио резултатом 7:5, 1:6, 6:3. Ово је Шпанцу десета титула у Риму.

Дуел из друге тениске димензије. Ђоковић и Надал демонстрирали све лепоте игре. Беспоштедна борба два аса, пуно трчања, сјајних удараца, дроп шотова, "немогућих потеза", бацања за лоптицу и наравно грешака. Све то у жару борбе. Доказали су да још увек нису за "старо гвожђе", уствари да им нема равних и да још могу да владају светским тенисом. На крају могао је само један да тријумфује а то је био Рафаел Надал.

Новак је нешто боље ушао у меч стигао до раног брејка. Међутим, Надал није дозволио да га материјализује, одмах је вратио изгубљено. Настављена је велика борба за сваки поен. Како је сет одмицао Рафа је деловао нешто сигурније.

Одлучујући поен у првом сету био је при резултату 5:5 и 40:30 за нашег аса. Новак је одсервирао дуплу сервис грешку, потом је Рафа успео да направи брејк. Ђоковић је покушао да се врати, али је Надал одбио његов напад освоји сервис и тако реши први сет у своју корист.

Након што је у трећем гему другог сета спасио брејк лопту Новак је заиграо као препорођен. Већ у наредном је одузео сервис противнику и стекао предност. Надал је све више грешио, а наш тенисер је наставио да доминира.

Новим брејком Ђоковић је само потврдио бољу игру у овом периоду, а сет је завршио својим сервисом за убедљивих 6:1 у другом сету.

Настављена је велика борба и у одлучујућем сету. Након брзо изгубљеног сета Рафа се вратио у игру, Новак је остао на свом нивоу, сасвим довољно да 2.500 људи на трибинама ужива у магијама два тенисера.

Средином сета Надал је дошао до брејка предности, након што је спасио брејк лопту на свој сервис, и то на импресиван начин, без изгубљеног поена. Потом је лако освојио свој сервис и повео са великих 5:2.

Новак није имао снаге да узврати, Надал на свој сервис ставља тачку на меч - 6:3 у трећем сету. 

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво