Читај ми!

Ђорђе Ђоковић: Надамо се да ће бити публике на трибинама

Директор тениских турнира Ђорђе Ђоковић уочи ВТА и АТП турнира у Београду истакао је велику жељу организатора да на тим манифестацијама у главном граду учествује и публика на трибинама.

Главни град Србије биће у наредне две недеље престоница светског тениса, од 16. до 22. маја играће се ВТА турнир, док је од 22. до 29. маја на програму АТП турнир.

"Жељно ишчекујемо одлуку Владе Републике Србије и кризног штаба да допустимо било какав број људи на трибине. Имамо капацитет од 5.000 седећих места али би и 500 и 1.000 људи било и више него довољно. Доста нам је било играња пред празним трибинама.", рекао је Ђорђе Ђоковић уочи ВТА и АТП турнира у Београду.

Београд ће у наредне две недеље бити престоница светског тениса, од 16. до 22. маја играће се ВТА турнир, док је од 22. до 29. маја на програму АТП турнир.

"ВТА турнир чији је наградни фонд 235.238 долара биће права прилика за наше тенисерке да догурају до самог краја.Трудимо се да што више наших тенисерки добије специјалне позивнице како би се показале у што бољем светлу, што свакако јесте примарни циљ", рекао је Ђоковић.

Конкуренција ће бити јака, а Ђоковић каже да ће учествовати неколико добрих играчица из Топ 40 на свету:

"Имамо Кики Бертенс која је била у топ 10. Имаћемо познату тенисерку из Русије Светлану Кузњецову. Нажалост било је и отказивања. Дона Векић и Венус Вилијамс су се повукле због повреда. Тешко је време, повређују се играчи и играчице и ми са тим морамо да се помиримо", каже Ђоковић.

Након женског, играће се турнир за мушкарце у периоду од 22. до 29. маја.

"Биће врло сличан број учесника као и на Сербиан опену у априлу. Изостаће Карацев и Беретини. Беретини је желео да се врати у Београд али се у исто време игра турнир у Парми. Новак ће играти што је лепа вест за нас. Такође, долази нам један од најатрактивнијих тенисера Гаел Монфис", рекао је Ђоковић.

Директор турнира је напоменуо и да ће протокол за тенисере бити олакшан у односу на пређашњи период.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво