Читај ми!

Троицки убедљивим поразом завршио учешће на Дорћолу

Српски тенисер Виктор Троицки завршио је учешће на Србија опену већ у првом колу, убедљивим поразом од Марка Чекината 6:1, 6:4. Троицки није имао апсолутно никакве шансе и доживео је дебакл против Италијана.

Дуел на Централном терену Тениског центра Новак трајао је само нешто више од сат времена, па је Виктор и даље без победе на АТП нивоу у 2021. години.

Лоше је у меч, док је његов противник био на високом нивоу од првог поена. Бирао је селектор Дејвис куп репрезентације Србије лоша решења, био пасиван и дозвољавао Чекинату да диктира ритам.

Италијан је снажним и агресивним ударцима нападао, лако направио први брејк и потом све конце игре држао у својим рукама.

Виктор није правио разлику сервисом, а код резултата 1:4 је Марко везао четири изузетна поена после 40:0 и још једном одузео сервис Троицком.

Чекинато је потом још једном сигурно одсервирао и за мање од пола сата дошао до вођства у сетовима – 1:6.

Пошто је протутњао кроз први, Чекинато је могао да пусти руку у другом сету и наставио је да буде играч који се пита на терену. Запретио је у првом гему, Виктор се некако извукао, али већ у следећем није.

Тренутно 94. играч света је направио, испоставиће се, одлучујући брејк почетком другог сета и до краја успео да га сачува.

Највећу прилику Троицки је имао у шестом гему јер се изборио за брејк шансу, али је тада ривал одиграо храбро и сјајним форхендом погодио сам ћошак терена. Чекинату је то било довољно и више није дозволио шансе нашем представнику.

Прошао је даље и обезбедио италијански дерби са другим носиоцем Матеом Беретинијем, који је био слободан на старту турнира.

Турнир у Београду, први после девет година, почео је у понедељак и траје до 25. априла. Игра се за наградни фонд од 711.800 евра, док ће победнику припасти 100.225 европских новчаница и 250 АТП поена.

уторак, 16. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво