Читај ми!

Милојевић сјајан у првом колу Србија опена

Српски тенисер Никола Милојевић сјајно је отворио овогодишњи Србија опен и пласирао се у друго коло. Милојевић је на старту турнира савладао фаворизованог Федерика Корије из Аргентине, резултатом 6:4, 6:0.

Дејвис куп репрезентативац наше земље је тако остварио велики успех и обезбедио дуел са победником меча Филип Крајиновић – Стефано Траваља, па бисмо могли да гледамо и један српски дерби на теренима Спортског центра Новак на Дорћолу.

Српски тенисер нови турнир у Београду отворио је својим сервисом и одмах упао у проблеме. Имао је фаворизовани Аргентинац 15:40, а после те две везане, још једну брејк лопту коју није искористио.

Милојевић се извукао на почетку, уписао први гем и онда је све ишло много лакше – већ у следећем је направио брејк изгубивши један поен, да би онда лако отишао на 3:0.

Никола је прву мању кризу имао средином првог дела игре, када му је сервис стао и број грешака почео да расте, што је 90. играч на АТП ранг-листи искористио и вратио брејк у седмом гему (4:3). Међутим, наредни гем је био један од најдужих и најтежих, а иако је Србин пропустио пет прилика, успео је нешто касније да дође до вођства.

Одбио је налет ривала који је ушао у серију грешака из игре, па је Милојевић некако издржао и новим брејком дошао до првог сета – 6:4.

Други део игре момак из Београда отворио је сигурним сервис гемом, да би већ у следећем сломио отпор ривала.

Корија је добро почео и дошао до 40:0, мислећи да ће лако изједначити, али је онда уследила велика серија Милојевића од девет поена. Са првих пет је направио трећи брејк у мечу, након чега је врло брзо потврдио стечену предност.

Када је Милојевић поново одузео сервис Аргентинцу и отишао на 5:0, било је јасно да ћемо га гледати у другом колу, а он је завршио посао за нешто више од 80 минута.

Поред њега, на теренима на Дорћолу наћи ће се још Виктор Троицки, који ће имати тежак посао против Марка Чекината, потом Данило Петровић и Џон Милман, док ће програм на Централном терену затворити споменути Крајиновић и Траваља.

Турнир у Београду, први после девет година, почео је у понедељак и траје до 25. априла. Игра се за наградни фонд од 711.800 евра, док ће победнику припасти 100.225 европских новчаница и 250 АТП поена.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво