Читај ми!

Београд добија још један турнир из серије 250, непосредно пред Ролан Гарос

Београд ће бити домаћин још једног турнира из серије 250 у мушкој конкуренцији, ексклузивно је објављено из организације Србија опена. Директор турнира Ђорђе Ђоковић је, током жреба за прво издање од 19. до 25. априла, саопштио да ће главни град бити домаћин још једног, непосредно пред Ролан Гарос.

И тај турнир ће бити игран на теренима Тениског центра Новак, где ће се од понедељка најбољи тенисери планете борити за трофеј.

"Као што смо и претходних недеља најављивали, циљ нам је да повећамо број турнира у Београду. Са великим поносом желим да објавим нешто што је од синоћ и званично, а то је да од 22. маја ове године, дакле за нешто висе од месец дана, имамо нови АТП турнир, нову 250 лиценцу, једногодишњу лиценцу због померања Ролан Гароса. Надамо се да ћемо што пре моћи да вратимо публику на трибине", истакао је Ђорђе Ђоковић.

Ђоковић је истакао да је нови АТП турнир серије 250 велика ствар за наш спорт и тенис, захвалио се свим спонзорима и људима који учествују у организацији Србија опена.

Уз жељу да предстојећи Србија опен заобиђе киша, истакао је да се нада да ћемо имати још један успешан турнир и да ће ово постати традиција која ће веома дуго трајати.

"Ове године без публике, али надамо се да ћемо у наредном периоду, већ следеће године, моћи да направимо трибине и да се сви покажу пред домаћом публиком, пријатељима и породицама", додао је најмлађи брат првог играча планете.

У синглу учествује 28 играча у главном жребу, од којих ће четворица добити "вајлдкард", тројица тенисера ће обезбедити учешће кроз квалификациони део турнира, који је на програму 18. и 19. априла.

У главни жреб првог издања улази и 19 играча на основу позиције на АТП ранг-листи.

Прва награда за победника у синглу је 100.225 евра и 250 АТП поена. Укупни наградни фонд турнира је 711.800 евра.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво