Стојановићева: Коначно смо на окупу и високо мотивисане за тријумф Србије

Били Џин Кинг куп селекција Србије изашла је на терен Спортске хале Ибар у Краљеву и одрадила прве тренинге уочи сусрета са Канадом, у којем ће се борити за пласман у плеј оф Светске групе 2022. године.

Сви чланице српске селекције Стојановићева, Даниловићева, Крунићева, Јоровићева и Радивојевићева, под будним оком селектора Душана Вемића и тренера Вељка Радојичића већ на самом старту припрема за меч са гостима из Канаде показале су изузетну мотивисаност и посвећеност да се истраје у реализацији задатка који је пред њима, а то је победа Србије.

Атмосфера у српском тиму као и увек на високом нивоу, са пуно позитивне енергије кренуле су загревање за изузетно тежак меч против Канађанки.

Први рекет српског тима Нина Стојановић доказала је у досадашњем делу такмичарске 2021. да је у сјајној и узлазној форми, посебно на последњем одиграном турниру из мастерс серије у Мајамију где је нанизала четири победе. Наша најбоља тенисерка истиче са се ужелела играња за репрезентацију.

"Више од годину дана нисмо имали прилику да обућемо насионални дрес и заиграмо за Србију, све због свима добро познате ситуације са вирусом корона. Плеј оф који смо изборили у Луксембургу 2020. требало је да одиграмо прошле године у априлу, затим је меч померен за фебруар ове године, а онда пролонгиран за април. Играти за репрезентацију је увек нешто посебно, ти дани проведени у тимском духу надахњују све нас и увек нам донесу неку нову енергију за наставак сезоне. Коначно смо на окупу и високо мотивисане за тријумф Србије у овом ни мало лаком мечу против Канаде. Респектујемо противника, али смо свесни и наше снаге, имамо пар дана до меча да се припремимо и дамо све од себе да у суботу истрчимо победнички круг у хали Ибар", истиче Стојановићева.

Последњи меч пре доласка у Србију Нина је одиграла у Мајамију када је савладала 28. тенисерку света Јулију Путинцеву.

"За пласман у осмину финала Мајамија требало је да одмерим снаге са Осаком, али сам, нажалост, тај меч морала да предам без изласка на терен. Истегнуће мишића ноге ме је зауставило и нисам смела да ризикујем даљу повреду. Уследио је опоравак, терапије. Надам се да ћу бити спремна за Канађанке, терапије су и даље у току."

За Фед куп тим Србије дебитовала је 2014. у Монтреалу управо против Канаде, када је одиграла фантастичан меч и забележила победу у дублу. До сада остварила девет победа за национални тим у нашој најјачој женској селекцији уз исто толико пораза.

"Да, никада нећу заборавити тај меч у Монтреалу, иако резултатски није имао значај, мени је значио много, Јована и ја смо савладале светски топ дубл у том мечу, забележили поен за нашу земљу. Мој деби у Фед куп репрезентацији кренуо је победом што је мени веома значило јер сам била навикла себе да играм за репрезентацију током целе јуниорске каријере и са јуниорском селекцијом Србије имам освојено Европско екипно злато у конкуренцији до 18 година. Жеља ми је да то исто доживим са мојим колегиницама и у овом тиму који од ове године носи нови назив Били Џин Кинг куп. Знам да је жеља свих нас да подигнемо шампионски пехар, да донесемо злато Србији, константно вредно радимо како за своје личне каријере тако и за национални тим и верујем да ће нам се та жеља и остварити ако останемо доследне себи", каже 87. тенисерка света.

Пре десет година, фебруара 2011. Србије је угостила Канаду у Хали Спенс у Новом Саду када смо у драма сусрету извојевали велику победу, а хероји тог тријумфа биле су Бојана Јовановски и Александра Крунић.

Уследио је одлазак у хладни Монтреал где су наше девојке поражене, трећи судар уследиће у Краљеву 16. и 17. априла 2021. под новим околностима које диктира пандемија коронавируса.

"Пролазимо кроз још једну 'мехур' причу, пи-си-ар тестирања, али то је нешто на шта смо се већ навикли, то нам је свакодневица у нашим индивидуалним такмичењима. Неће нам бити ни први пут да играмо пред празним трибинама и то је нешто што нам је свакодневница, али нам је жао што неће бити наше публике да нас бодри и буде нам ветар у леђа у овом веома важном и тешком мечу. Нисмо дуго имале прилику да играмо код куће, још од меча са Аустралијом у Зрењанину 2017, али шта је ту је, важно је да будемо на висини задатка и да на крају Србија слави пласман у плеј оф", рекла је Стојановићева која је кандидаткиња да Србију представља на Олимпијским играма у Токију 2021.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво