Сонего надиграо Ђереа у финалу Каљаријa

Српски тенисер Ласло Ђере није успео да одбрани титулу на турниру из серије 250 у Каљарију, јер је у финалу изгубио од домаћег тенисера Лоренца Сонега са 2:1 (2:6, 7:6, 6:4).

Италијан Лоренцо Сонего је до победе над Ђереом дошао после резултатског преокрета и нешто више од три сата игре.

Наш тенисер је добро и самоуверено ушао у меч са домаћим тенисером који је тренутно 34. на светској листи и за двадесет места је биље пласиран од њега.

Већ на самом старту меча, на првом сервис гему супарника, Ђере је изборио две брејк шансе од којих је другу претворио у вођство од 1:0 у гемовима.

Домаћи тенисер је жестоко узвратио и на првом сервису Ђереа изборио чак три брејк шансе али није успео ни једну да реализује за изједначење, а наш тенисер је успеода први сет освоји са 6:2.

У другом сету било је неколико преокрета, а италијански тенисер је успео да први дође до предности. На другом сервис гену Ђереа први шансу за брејк осваја Сонего и успева да је искористи за вођство од 4:1. Наш тенисер ипак успева да начини преокрет, дође до изједачења, а потом при резултату 5:5 и до нове брејк шансе али је није искористио, па се ушло у тај брејк. Италијански тенисер је успео да освоји тај брејк са 7:5 и меч увео у трећи одлучујући сет.

До одлучујуће предности у последњем сету Италијан долази на трећем сервис гему Ђереа и потом сигурно води сет до коначне победе и освајања титуле на турниру у Каљарију.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво