Читај ми!

Новак "није имао бекхенд" када га је Вајда први пут видео

Словачки тренер Марјан Вајда најзаслужнији је за велике успехе Новака Ђоковића и чињеницу да је Србин један од најбољих тенисера свих времена. Вајда са Ђоковићем, уз једногодишњи прекид, сарађује већ деценију и по и важи за најуспешнијег тениског тренера у историји гренд слемова.

Словак је са Новаком освојио 18 пехара на највећим турнирима, што ниједан од његових колега није успео, док је заслужан за 81 од 82 титуле најбољег српског спортисте.

Много радости, успона и падова током година, а Вајда се у једном подкасту присетио како је изгледао први сусрет са Ђоковићем.

Било је то 2006. године, пошто је завршио сарадњу са некадашњим словачким професионалцем Каролом Кучером.

"Отпутовали смо у Париз где смо упознали његову читаву породицу – браћу и родитеље. У том тренутку, Новак је био на терену и тренирао са Оливијеом Рохусом. Повео сам ћерку, гледали смо га и посматрали и онда сам је питао: 'Слушај, Наталија, шта можеш да ми кажеш о овом момку?", почео је Вајда.

"Погледала га је, у том тренутку је играо неке размене и рекла: 'Не знам, он уопште нема бекхенд'. Већ тада га је оценила и казала ми да је преда мном веома тежак посао, као и да ћу морати нешто да урадим да га унапредим."

Међутим, није му промакао један детаљ који је можда и одлучио да прихвати посао.

"Тада сам видео, оно што је и Горан (Иванишевић) говорио, а то је да је невероватан такмичар. Једном када изађе на терен, готово никада не губи поене", истакао је Вајда.

И Иванишевић, који се тиму прикључио на лето 2019, говорио је у истом подкасту и казао да још нисмо видели све од светског "броја 1".

"Када се вратите осам, девет или десет година уназад, нико није мислио да овако нешто може да буде остварено. Сви су говорили Роџер, Роџер... Али сада имате Новака који је оборио рекорд и који не намерава да се заустави. Тренутно је на 311 и наставиће даље и даље", сигуран је Иванишевић.

"Говорили смо да је учинак Штефи Граф од 372 седмице немогуће достићи, али ништа није немогуће са овим човеком."

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво