Читај ми!

Да ли Новак улази у сјајну завршницу каријере док један дечак циља његов трон

Новак Ђоковић је постао тенисер који је најдуже времена на челу АТП листе. Новинар "Спортског журнала" Војин Величковић истиче да док се Новак бори да достигне и престигне Роџера Федерера и Рафаела Надала по броју гренд слем титула, да би већ на пролеће могао да обори још један рекорд. Једанаестогодишњи Михајло Топић, који је већ двоструки шампион државе у тенису, поручује да му је по узору на Новака жеља да буде најбољи играч свих времена.

Војислав Величковић каже да се код Новака већ са 12 година, колико је имао када га је упознао, могло да се види да ће бити шампион, а да је све то предвидела Јелена Генчић, његов први тренер.

Издвајајући значајне догађаје у досадашњој Ђоковићевој каријери, Величковић наводи први гренд слем трофеј, Аустралијан опен 2008. године.

"После две године кризе, освајање Дејвис купа са репрезентацијом било је кључни тренутак у Ђоковићевој каријери, пошто је одмах 2011. године дошао до три гренд слем титуле", оцењује новинар Спортског журнала.

Према његовим речима, тада је увидео да је уз раме Рафалу Надалу и Роџеру Федереру и разбио своје претходне сумње да ли ће успети да угрози то тадашње двовлашће мушким тенисом.

Величковић је издвојио и 2015. и 2016. годину када је освајао четири гренд слем титуле у низу, што се није десило од 1969.

Подетио је и на победу над Федерером у финалу Вимблдона 2019., као и недавно освојени девети трофеј Аустралијан опена.

Од данас Новак је најбољи у историји, почео је 311. недељу као светски број један. Величковић сматра да је садашњи тренутак "улазак у сјајну завршницу каријере коју ће Новак имати".

Наглашава да су Ђоковић, Федерер и Надал због међусобног ривалитета стално подизали квалитет своје игре и да то и данас чине у борби за најбољег свих времена.

Величковић је поновио речи Ђоковића да ће сада да се фокусира на освајање што већег броја гренд слемова. Указује да ако би Новак дошао до титуле на овогдишњем Ролан Гаросу, био први играч са бар две титуле на једном гренд слему.

Топић: Новак је диван човек који ми помаже саветима

Једанаестогодишњи Михајло Топић, чији је Новак узор,  почео је да тренира тенис са пет година, а са 11 је већ двоструки првак државе.

И Михајло, попут Новака у његовим годинама, истиче да му је циљ да буде најбољи играч свих времена.

Каже да је овогодишње првенство државе било лакше пошто је играо против својих вршњака, док је прошле играо са старијим, када је и дебитовао на великом такмичењу.

Топић каже да му Новак узор јер је пре свега диван човек и помаже му саветима кад год се виде. Напомиње и да спарингују пошто се од 2018. виђају сваког септембра.

Каже да га Ђоковић саветује да, пре свега, буде добра особа и да се лепо понаша.

Наводи и Новакове тренере, Маријана Вајду и Горана Иванишевића који му, како каже, поручују да ужива на терену и да се игра.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво